menu

Dat we in dat halfjaar nauwelijks hebben gevoetbald laten we maar even buiten beschouwing. 8 maart stapten we voor het laatst met een nederlaag van het veld, in Deinum bij de plaatselijke SF werd het 2-1. Net als SC Cambuur eindigden wij uiteindelijk de jaargang 19/20 bovenaan, maar de bordesscène, het springen van de Waterpoort door Bart en zeven dagen feest hebben niet mogen plaatsvinden.

Vertrokken
Nu door naar het heden. De groep heeft afgelopen jaar afscheid genomen (of eigenlijk niet, want Corona) van Jente Bootsma (LSC 3), Hans Ferket, Niels Ewen, Allard Schurer (LSC 6), Robin de Boer (Groningen) en Colin de Brock (gestopt). Mats Landmeter blijft actief als speler van het vijfde, maar moeten we helaas wel vaker missen dan ons lief is. De man heeft promotie gemaakt en is trainer/coach geworden van LSC 2. De (half) geblesseerden Bas Douma, Albert-Jan van den Belt en Jorn Cnossen verwelkomen we voorlopig op het trainingsveld en de tijd zal het leren of het blauwe tenue dit seizoen nog gaat worden gedragen door de heren.

Het jaar 2020/2021 heeft al de nodige verrassingen geleverd. Zo zijn we dit seizoen, niet geheel onlogisch, voor de wedstrijd van het eerste elftal geplaatst. Of wij de hoofdact zijn van de dag of slechts een smakelijk voorafje moet nog blijken. De schokkende competitie-indeling, 4e klasse-04, leverde ons wel een mooie McDonaldsroute op, maar we kunnen geen kibbeling halen in Harlingen dit jaar. Met GSAVV Forward 12, Groen Geel 2, Nieuw Roden 2, SV Oosterwolde 2 en TLC 3 hebben we zomaar een lading nieuwe tegenstanders, een ware primeurtocht gaat het worden.

Nieuw
Dit alles deed Paul Westerhof doen besluiten om weer terug te keren bij LSC 5. Een man met veel ervaring, niet te benauwd om een keekje te geven aan de tegenstander en buiten dat, een man met een afstandsschot. Mede-kabelaar Gert Koetje en één van de snelste LSC’ers over 100 meter is ook weer terug evenals Lizandro Walsweer, de razendsnelle kersverse papa. Tel daar bij op de komst van Lorenzo van der Zee (streep maar af van de bingokaart, maar wij hebben iemand-die-bij-een-profclub-heeft-gespeeld-speler) en het elftal is compleet.

“Een sterke bank is beter dan een slecht elftal”
Jan Ligthart, aanvoerder bij afwezigheid van Keeper Westra

De eerste krachtmeting na een zomer vol 16’en was een onderling toernooi met LSC 3, LSC 4 en LSC 6. 3x 30 minuten. Eindresultaat. 5 punten. Een winst op het zesde (2-0, Mauro en Bas H.), en tweemaal doelloos gelijkspel. Dit werd gevolgd door een prima 3-0 (2x Bas H, 1x Mauro) oefenzege op Nijland 4. De volgende ronde in de beker is trouwens ook al een feit.

De competitiestart:
13 september. SV Oosterwolde 2 – LSC 1890 5 (0-3)
Het weerzien van velen met Robyn Genee, oud-LSC’er, was een mooi gegeven. Dat oud-speler Roel van der Neut ook op de racefiets was gestapt om een deel van zijn oud-ploeggenoten te zien was even mooi, net als de cijfers die hij uitdeelde aan het eind van de wedstrijd. Dat dit Genee zijn afscheidswedstrijd zou zijn bij SV Oosterwolde was voor ons geen boodschap. Net als Cruijff zijn laatste partij in 1978 namens Ajax (0-8 tegen Bayern München) eindigde het voor Genee ook in een nederlaag en dus een eerste overwinning van LSC 5.

Een harde wedstrijd met veel strijd aan Oosterwoldes kant resulteerde niet in de gewenste doelpunten voor hen, terwijl een uitbraak van LSC 1890 via Koetje resulteerde in de 0-1 ruststand. Na de thee kwam Oosterwolde met een man minder te staan (voor 10 minuten) en dit werd optimaal benut. Mats Landmeter schoof de bal langs de doelman. Het slotakkoord, we hadden de wedstrijd ondertussen volledig in handen, was voor Rik de Jong- die maar weer bewees dat trainen daadwerkelijk voor talentloze is. Het vermelden waard. Invalkeeper Laurens de Vries keerde in de eerste helft een strafschop. Helaas faalde aan onze kant Martijn Graafsma ook vanaf de stip.

Penalty’s zijn niet echt ons ding.
Dit is Bart Ligthart aan het vlaggen

20 september. TLC 3 – LSC 1890 5 (2-4)
Voor de tweede week oprij ging de Tesla-club op pad. Ditmaal werd de Tolbert Leek Combinatie aangedaan door de fitte heren van het 5e. Slechts Bart Ligthart had last van een katertje en lulde zichzelf vakkundig uit de basisopstelling. Dat hierdoor Koetje mocht beginnen, zichzelf blesseerde en na 90 seconden naar de kant moest, had Ligthart ook niet verwacht.
Al vroeg kregen we een goal om de oren na een snelle aanval van de tegenpartij. Even wat standaard krachttermen werden gedeeld ( ‘Nu wij weer’, ‘Kop erbij’) en binnen een mum van tijd resulteerde dat in een fraaie treffer van Paul Westerhof. Nog voor de pauze verruimden Rik de Jong en Bas van der Heide de score tot 1-3.

In het tweede bedrijf maakte TLC al snel een wereldgoal, onhoudbaar voor onze invalkeeper Jorn Cnossen (wat was ie goed hè, vrijdag in Markt23 en zondag op het veld.). Na nog wat harde overtredingen van de TLC-mannen (Jan de Boer met een dikke bult onder het oog, Mats Landmeter onder de graszoden gerend en Bas van der Heide vakkundig onderuit gemaaid) was het slotakkoord aan Landmeter, die in de blessuretijd de winst binnensleepte.

TEAMNIEUWS:
-Joost Visch uit Beverwijk blijkt een verdediger. En mag de pingels nemen
-Martijn Graafsma’s uitslag was negatief
-Dennis IJsebaard doet het sleutel- en ballenbeheer als de beste
-Mauro Koolen en Atze Steneker beunen op zaterdag ook als voetballer
-Martin Westra vangt tegenwoordig strandballen in de Afghaanse woestijn en tot die tijd hebben wij wekelijks een probleem op de kooi.
-Marno Akkerman fitter dan ooit
-Bas van Dronkelaar vaker dan vorig jaar gaat trainen en voetballen, want de contributie is al afgeschreven
-Bas van der Heide zich nog niet heeft verslapen en dat voorlopig ook niet gaat doen- naar wij hopen
-Gerard Biemolt na een uitstekende voorbereiding nu geniet van een welverdiende vakantie
-Jan de Boer als nestor nog altijd bloedfanatiek is, met name bij foute beslissingen van de scheids
-Erwin Hoogenkamp zich heeft verloofd met Tamara Bouius
-Jan Ligthart gaat verhuizen en daardoor niet meer tot het eilandkartel hoort en Cnossen niet meer in de gaten kan houden
-Redmer Bax Kiekendieven, Buizerds en Valkjes spot onderweg naar een uitwedstrijd en op de terugweg zich bezighoudt met de cijfers
-Paul-Willem Betten een rondje op de racefiets leuker vindt dan een wedstrijd LSC 5 aanmoedigen
-Dennis Betten vanaf vandaag het stoeltje van Albert Jan overneemt in de seniorencommissie
-Kim Kampman, hartelijk dank voor de foto’s.

Komende zondag ontvangen wij op ons prachtige sportpark Nieuw Roden 2. Aftrap om 12.30 uur. Iedereen welkom, maar houd een beetje rekening met elkaar (1.5 meter afstand en geen spreekkoren). O ja! We hebben tegenwoordig een Instagramaccount, want Koetje verveelde zich op de bank: @lsc1890het5e Volgen mag!

Joost is een verdediger
  • Deel dit artikel