menu

Bij aanvang van het seizoen had de technische leiding van het vlaggenschip van LSC 1890 de ambities duidelijk gedefinieerd. Met een selectie, waarbij meer dan de helft nieuwe spelers ingepast moest worden, was eindklassering in het linkerrijtje het doel. Echter geweldige seizoenstart die de mannen van Sander Sliekers kenden, maakten bij velen binnen de club aan de Leeuwarderweg een opportunistische gevoel los, dat de eerste periodetitel vandaag ook nog wel even binnengesleept zou worden. De strijd om de titel zou gaan tussen Heerenveen en LSC 1890. Beide teams hadden evenveel punten, met LSC 1890 een beter doelsaldo van +1.

Met een toch wat gespannen LSC 1890 werd om 14:00 uur thuis afgetrapt tegen Groninger Boys. Het eerste half uur ontliepen beide teams elkaar niet veel en echte kansen werden er niet gecreëerd. Toch was het in de 28ste minuut voor het thuispubliek schrikken toen in het strafschopgebied een speler van Groninger Boys zogenaamd onderuit werd gehaald. Maar deze mooie schwalbe werd door de scheidsrechter beloond met een terechte gele kaart.

In de 33ste minuut was het dan uiteindelijk raak voor LSC 1890. Een perfect gestoken pass van Floris Bok bereikte de mee opgekomen Benjamin Ydema, die beheerst de bal langs de keeper van Groninger Boys schoof. Deze voorsprong was echter van korte duur, want nog geen minuut later wist Groninger Boys de stand alweer in evenwicht te brengen als gevolg van gebrek aan concentratie op het middenveld. Twee minuten later was het alweer raak voor Groninger Boys. Dit keer was een enorme blunder binnen de immer sterke defensie van LSC 1890 de oorzaak ervan, dat Groninger Boys weer kon toeslaan. Kon het eerste schot nog door de Bas Douma worden gepareerd, in de herkansing had de LSC 1890 goalie het omkijken. Het leek wel of in vijf minuten tijd al het geloof op een goede afloop bij de spelers – en sommigen supporters – was weggevloeid. Onrust en het uit positie lopen werd kenmerkend voor LSC 1890 en met 1-2 standen werd de kleedkamer opgezocht.

Ondanks het feit dat het technische kader voor en tijdens de wedstrijd er van alles aan deed om de druk van het elftal te halen, begon de tweede helft voor LSC 1890 zoals het de eerste helft had beëindigd. Terwijl Groninger Boys bleef loeren op de counterkansen, stapelden zich bij LSC 1890 fout of fout, werd onderling coachen schreeuwen en werd teamgeest ‘einzelgänger’.
In de 53ste minuut was het wederom onnodig balverlies van LSC 1890, welke de inleiding vormde voor de derde goal van Groninger Boys. De eerste periodetitel leek verder weg dan ooit, maar nadat Groninger Boys in de 77ste minuut opnieuw toesloeg, verdween ook het laatste beetje hoop bij de meest trouwe LSC 1890 supporter.

Wat nu….? Een veel gehoorde vraag later in de kantine van LSC 1890, waar het ondanks het gemis van de periodetitel tot in de late uurtjes heel gezellig bleef.
Om te beginnen feliciteert LSC 1890, Marcel Valk en zijn mannen met het behalen van de eerste periodetitel. Daarnaast moet uit de wedstrijd van vanmiddag vanzelfsprekend lering worden getrokken. Maar het belangrijkste is om nu niet af te gaan wijken van de gedefinieerde doelstelling. Het verder bouwen aan een sterk team, met versterking in de breedte door eigen jeugd, is garantie voor het realiseren van ‘het linkerrijtje’.

En om met de uitspraak van de voorzitter van LSC 1890 te eindigen; “we moeten ook niet te vroeg pieken. Een derde periode titel tijdens ons 125-jarig feest in het voorjaar, is misschien wel het mooiste cadeau dat we onszelf kunnen geven”.

  • Deel dit artikel