menu

LSC 1890 – Go Ahead Kampen

Nieuws Geplaatst door het bestuur

Zaterdag 10 februari; 18.00 uur

De eerste zaterdagavond wedstrijd van 2024 op het LSC terrein. Afgelopen zaterdag pakte wij uit bij Marum drie hele kostbare punten in de strijd tegen directe degradatie. Het doelpunt was een kopie van het voorbeeld van een perfecte counter uit het hoofdstuk omschakelen in het amateurvoetbal. Met een 18-jarige debutant op de goal en een speler die anderhalf jaar terug nog als wapens had de back- en forehand kreeg de overwinning extra glans. Tel daarbij op de rode kaart van Rens Zwaagstra (vandaag dus geschorst) in de 32e minuut. Uit hetzelfde boek, maar dan het hoofdstuk verdedigen, lieten we zien dat we, als we opereren als team, dat gewoon goed kunnen. Al kon geluk LSC ook niet ontzegd worden. Het was de ultieme revanche op de vreselijke 8-1 nederlaag van twee weken geleden.

Onze tegenstander van vandaag speelde op 30 september een makkelijke partij. Een 6-1 overwinning stond na 90 minuten op het scorebord. LSC verloor in de warming-up Rodi de Boer daar in Kampen, evenals dat we De Boer verloren in het duel met die andere club uit Kampen. Vandaag staat De Boer dan ook niet op het wedstrijdformulier.

De laatste overwinning van Go Ahead Kampen dateert alweer van twee maanden geleden. In de uitwedstrijd tegen Flevo Boys werd met 2-1 gewonnen. Het was de vijfde overwinning van onze tegenstander, die vooral in het begin van de competitie bovenin meedeed, maar zichzelf nu terugvindt op de veilige plek 8; met 15 punten uit 12 duels. LSC 1890 is er alles aan gelegen om dit gat te verkleinen van zeven naar vier punten.

Blijf na de wedstrijd gezellig plakken; de mannen van het eerste organiseren Draaiend Rad!

  • Deel dit artikel