menu

LSC 1890 Classics toernooi

Beste voetbalvrienden,

Van harte welkom op het jaarlijkse LSC Classics jeugdvoetbaltoernooi. Dit jaar organiseren wij het jeugdvoetbaltoernooi met klassieke verenigingen die op hoog niveau spelen alweer voor de dertiende keer. Vorig jaar konden wij, met de toen geldende Coronamaatregelen, op het laatste moment alsnog een waardig toernooi organiseren en hebben wij weer erg genoten van de vreugde en het fanatisme dat de spelers ons lieten zien. Wij hopen dat we Corona nu definitief achter ons kunnen laten en dat het toernooi weer mag zijn zoals het altijd is geweest!

Ook dit jaar spelen wij weer met de nieuwe selecties voor het komende voetbalseizoen; zo kunnen de nieuwe teams en hun begeleiding alvast aan elkaar wennen en kunnen er nieuwe tactieken en opstellingen uitgedacht worden.
Trots zijn wij dat we al jarenlang de oudste clubs van de provincies Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Groningen en Friesland kunnen verwelkomen op ons monumentale sportpark. Een ieder die hier een bijdrage in heeft: DANK JULLIE WEL! Zonder deelnemers en vrijwilligers is er geen LSC Classics jeugdvoetbaltoernooi. Een speciaal welkom voor ONS Sneek JO17-1 en vv Hoogezand JO19-1 die op korte termijn nog de JO17 en JO19 poule aan willen vullen, bedankt allen!

Vorig jaar meldden wij nog dat wij de dertiende editie konden organiseren met een spiksplinternieuw
kleedkamergebouw. Helaas heeft de bouw van de nieuwe kleedkamers een fikse vertraging opgelopen en is de oplevering gepland voor halverwege oktober 2022. Dus tijdens de veertiende editie in 2023 kunnen wij jullie eindelijk een geweldig nieuw kleedkamergebouw laten zien met heerlijke warme douches. Voor dit jaar staan er nood kleedkamers, waarbij er weinig douchegelegenheid is. Wij hopen op een ieders begrip hiervoor, laten we elkaar helpen zodat iedereen na het sporten even kan douchen en fris huiswaarts kan keren.

Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de Lute Dikkerboom bokaal, de bokaal voor de meest opvallende en waardevolle speler per leeftijdscategorie. Lute Dikkerboom is één van de grondleggers van het Classics toernooi die helaas door een snelle en slopende ziekte de eerste editie in 2009 niet mee heeft kunnen maken. Met de Lute Dikkerboom bokaal houden wij zijn gedachtegoed in ere!

LSC Classics toernooicommissie
Jelmar Dikkerboom
Gerrit Boorsma
Johan Tadema
Niels Engelmoer
Jort Dikkerboom

Beide dagen zullen de teams vanaf 10.00 uur in de startblokken staan: toegang is gratis

programmaboekje classics 2022

2024 editie

2023 editie