menu

LSC 1890 Classics toernooi

Beste voetbalvrienden,

Wat zijn wij blij jullie weer te mogen ontvangen op ons monumentale sportpark! Helaas waren wij genoodzaakt het LSC Classics toernooi afgelopen jaar af te gelasten, iets wat ons veel pijn heeft gedaan. Hierdoor waren wij extra gemotiveerd om er dit jaar alles aan te doen om het toernooi doorgang te laten vinden. Wij hopen dat wij jullie, ondanks de nog geldende Covid-maatregelen, weer een fantastisch toernooi aan kunnen bieden en dat iedereen weer kan genieten van sportieve potjes voetbal op hoog niveau.

Ook dit jaar verwelkomen wij weer de oudste klassiekers uit het Groningse, Friese, Utrechtse en Drenthse voetballand, waarbij het Groningse Be Quick zelfs met zes teams deelneemt. In de JO15 poule speelt naast JO15-1 ook JO14-1 mee en in de JO19-1 poule speelt naast de JO19 ook de JO18-1 mee. Sneek Wit Zwart is bereid gevonden om de JO13 poule te completeren, dus er staat ook nog een echte stadsderby op het wedstrijdschema. In de JO17 poule komen we oude bekende sc Bolsward tegen, in 2016 werden zij zeer verrassend de winnaar in de JO13 poule en deze spelers zullen ook nu weer proberen de beker mee naar huis te nemen.

Zeer verheugd zijn wij ook weer met alle hulp die we aangeboden kregen, zoals hier boven al te lezen was; hulp van onze voetbalvrienden uit Groningen die spontaan aanboden om met extra teams te komen nadat er een afzegging kwam, en ook de zeer behulpzame buren uit Sneek en Bolsward. En het toernooi kan natuurlijk niet zonder zijn vrijwilligers. Wat is het dan fijn dat mensen zich spontaan aanbieden na de bekendmaking dat het toernooi door zou gaan. Dank allen!

En als kers op de taart kwam daar ook nog het nieuws bij dat publiek weer welkom is; een klein vreugdesprongetje werd zelfs gemaakt. Wij hopen dan ook dat we iedereen van een fantastische voetbaldag kunnen laten genieten.

Heel veel plezier tijdens de twaalfde editie van het LSC1890 Classics toernooi!

LSC Classics toernooicommissie

Jelmar Dikkerboom
Gerrit Boorsma
Johan Tadema
Niels Engelmoer
Jort Dikkerboom

Beide dagen zullen de teams vanaf 10.00 uur in de startblokken staan: toegang is gratis

programmaboekje classics