menu

LSC 1890 – Alcides

Nieuws Geplaatst door het bestuur

Zondag 17 maart; 14.00 uur

Welkom sportvrienden op het Sportpark Leeuwarderweg. Een speciaal welkom aan arbiter Beijert, de leidsman van vanmiddag en aan de spelers, staf en bestuursleden van Alcides uit Meppel.

Vanmiddag een echte zes-puntenwedstrijd. De nummer 12 van de competitie tegen de nummer 13 van de competitie. Bij winst kan LSC 1890 de aansluiting vinden bij de play-offplaatsen voor lijfsbehoud, bij verlies laat Alcides de rode lantaarn achter op ons sportpark.

Vorige week speelde LSC 1890 knap gelijk tegen het hoger ingeschatte Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. Tot twee keer toe werd een achterstand ongedaan gemaakt en kwam LSC zelfs op 3-2. Helaas werd er ergens in de aanval buitenspel geconstateerd, waarop de arbiter op 2-2 affloot. Het levert LSC de zesde plaats op in de tweede periode, een teken dat de ploeg het tweede bedrijf van de competitie een stuk beter presteert.

Dit weekend kan er weer een beroep worden gedaan op Rens Zwaagstra. De echte LSC’er pakte in het gewonnen uitduel tegen SV Marum op 3 februari een rode kaart en kreeg daarvoor een schorsing van twee weken, dat door het ontbreken van competitiewedstrijden, resulteerde in vijf weken lang zonder voetbal.

Het heenduel tegen Alcides was trouwens een partij om snel te vergeten. Nog voor de thee keken ‘the blues’ al tegen een 4-0 achterstand aan. Het werd uiteindelijk 5-0. Het was één van de twee overwinningen van Alcides. Inmiddels staat er bij de tegenstander een andere eindverantwoordelijke voor de groep. Trainer Bulent Akar werd eind februari op non-actief gezet, waarna assistent Carl Furda naar voren werd geschoven.

De twee oudste ploegen van respectievelijk Sneek en Meppel zullen er een ware strijd van maken voor u als bezoeker, met naar wij hopen de drie punten voor LSC. Met de huidige weersverwachting adviseren we tijdig een plekje te pakken op onze prachtige tribune. Droog en met de wind in de rug.

Dennis Betten, bestuurslid LSC 1890

  • Deel dit artikel