menu

Klassiek jeugdvoetbal op sportpark LSC 1890

Nieuws Geplaatst door Jan Ligthart

SNEEK – Wie het komend weekend zin heeft om top jeugdvoetbal te zien moet in Sneek zijn. Want op het monumentale sportpark van LSC 1890 aan de Leeuwarderweg strijden ook dit jaar weer een aantal van de oudste voetbalclubs van Nederland om de vermaarde toernooizege. Veel van de deelnemende teams aan de Classics acteren in de competitie op divisieniveau en dus is er ook bij deze editie ongetwijfeld weer veel aanstormend talent te bewonderen.

Op zaterdag 6 juni zijn dat de C- en D-junioren van de Koninklijke HFC 1879, HVV Hollandia 1898, Be Quick 1887, LSC 1890, Velocitas 1897, vv Heerenveen 1920 en de techneuten van Sc. Buitenboys. Op zondag 7 juni komen de A- en/of B-junioren van de Koninklijke HFC 1879, Be Quick 1887, LAC Frisia 1883, LSC 1890, Velocitas 1897, vv Heerenveen 1920 en Sc Buitenboys in actie, terwijl het deelnemersveld die dag wordt gecompleteerd door de A-junioren van Alcides 1907 en de kersverse topklasser SWZ Boso Sneek. Ook dit jaar wordt in iedere leeftijdscategorie weer door een deskundige jury de Lute Dikkerboom Bokaal toegekend, de prijs voor de beste speler bij de A-, B-, C- en D-junioren. De prijs is genoemd naar de veel te vroeg overleden bedenker van dit toernooi die daarmee ruim 6 jaar geleden een oude toernooitraditie in ere herstelde. In vroegere tijden speelden de oudste clubs van het Noorden namelijk al in toernooiverband tegen elkaar op het monumentale sportpark aan de Leeuwarderweg.

Classic Fair Play

De deelnemende clubs staan zo heeft de historie uitgewezen en zoals hiervoor al is vermeld, garant voor veel voetbaltalent en dat zal bij deze speciale editie van de Classics zeker niet anders zijn. De LSC Classics beloven dan ook om met Classics-ambassadeur Niels Engelmoer te spreken, dit jaar weer twee zinderende voetbaldagen te worden en dat alles in de geest van Lute Dikkerboom en ‘classic fair play’. Classic Fair Play is het thema van het toernooi in het jaar dat LSC 125 jaar wordt. Om dit thema extra cachet te geven heeft de organisatie eredivisie-referee Eric Braamhaar beide dagen als leidsman weten te strikken. “Braamhaar fluit niet alleen wedstrijden, hij geeft ook een clinic aan al onze clubscheidsrechters én een lezing over zijn carrière en de ontwikkelingen op voetbalgebied”, aldus de hoofdscheidsrechter van het vermaarde toernooi Carlo Serra. “Ook kent en reikt hij de Fair Play prijs per dag toe en zullen onze aanvoerders ieder team een klassiek mooie “fair play” vaan overhandigen”, zo vervolgt hij. Serra sluit af met zijn nieuwste bijdrage ana het toernooi: “We werken dit jaar voor het eerst met een arbitraal trio, deelnemende teams hoeven dus niet voor een grensrechter te zorgen”. De lezing van Eric Braamhaar is zaterdagmiddag 6 juni vanaf 17.00 uur in LSC’s restaurant aan de Leeuwarderweg in Sneek en voor iedereen gratis toegankelijk.

– See more at: http://www.tweenul.nl/nieuws/zuid-friesland/top-classic-jeugdvoetbal-bij-lsc-1890#sthash.P585C4kq.dpuf

  • Deel dit artikel