menu

Kampioenskoorts bij de mannen van A2

Nieuws Geplaatst door Bart Ligthart

Kraker der giganten in Workum.

Zaterdag in de prachtige ochtendzon vertrokken richting Workum. Rond 11 uur gearriveerd in het zonovergoten Workum, rustig een bakje koffie gedronken ter voorbereiding van deze topper. Eenmaal in de kleedkamer werd het eerste verlies ontdekt, men was de box vergeten en dus was een optimale voorbereiding niet aanwezig.

Echter lieten de jongens zich niet uit het veld slaan en vol fanatisme werd er vervolgens begonnen. Eenmaal afgetrapt werd het veldoverwicht gelijk duidelijk en scoorde LSC na 10 minuten na een prachtige combinatie tussen Bergsma en Bloemhof waarnaar Ewen koeltjes en beheerst de bal binnenschoot 0-1! Echter werd LSC al gauw nonchalant en wist Workum te scoren. De goal kwam tot stand na een misser van onze routinier Van der Veen. De spits wist vervolgens de bal in de goal te friemelen 1-1!

 

De mannen van LSC waren vervolgens zichtbaar aangeslagen en al snel viel de 2-1 door een zondagsschot van JAWEL de rechtsbenige linksback van Workum. Vervolgens heeft men met een 2-1 achterstand de kleedkamers opgezocht. Bij de coaches was het al duidelijk dat er iets moest veranderen dus kwam onze nieuwe aanwinst die met veel furore binnen werd gehaald in het veld. In de tweede helft was het spelbeeld snel duidelijk, LSC domineerde en dit luidde al gauw tot vele kansen. Echter wist men pas na 10 minuten het veldoverwicht uit te duiden in de score. De Jong scoorde een schitterende goal uit de rebound een afgeslagen corner 2-2! LSC hield druk op het zichtbaar aangeslagen en licht ontvlambare Workum. Door schitterend combinatie voetbal kwam Haitjema 1 op 1 met de keeper van en ronde hij koelbloedig af 2-3! De ontlading was groot en dit werd uitgebreid gevierd.

Vervolgens bleef LSC domineren en raakte de spelers van Workum gefrustreerd en dit leidde tot vele schoppartijen. Met in het achterhoofd het zware trainingskamp op Ameland nam LSC gas terug en voetbalde vervolgens rustig de wedstrijd uit. Workum heeft vervolgens geen moment aanspraak gemaakt op de gelijkmaker. De fanatieke aanhang van Workum liet hun ongenoegen blijken. Eenmaal na het laatste fluitsignaal waren de spelers van Workum zichtbaar ontgoocheld en werd er even verderop een feestje gevierd. LSC stunt in het hol van de leeuw door met 2-3 de koploper te verslaan.

Eenmaal in de kleedkamer aangekomen na het toegift aan het meegereisde publiek was men klaar om een feestje te vieren echter ontbrak van de box nog steeds ieder spoor. Dus voor het feestje doorgereisd naar Sneek werd er aan het feestje begonnen dat nog steeds aan de gang is en dit zal vermoedelijk tot in de vroege uurtjes doorgaan. Wij sluiten af met een vriendelijke groet van de spelers en coaches.

Ondergetekende,
Kilian Molenmaker.

  • Deel dit artikel