menu

Twee fantastische dagen hebben we beleefd op ons prachtige sportpark. Maanden van voorbereidingen zorgden voor een succesvol weekend waar nog lang over wordt gesproken.

Op de zaterdagochtend begonnen we met het in het zonnetje zetten van de eerste toernooicommissie. Naast een bos bloemen was er uiteraard ruimte voor koffie met gebak en werd er op de velden al fanatiek gevoetbald. De vele ouders en toeschouwers langs de lijn werden verwend met mooie wedstrijden en succesvolle acties.

In de pauze van het LSC Classics toernooi werd op beide goals in een halve finale gestreden voor een plekje in de finale, waarin 4 spelers streden om de fel begeerde wisselbeker. Winnaar werd Milan Runic, wiens naam zal worden bijgeschreven op de wisselbeker. De tweede prijs ging naar Kris Yntema en de derde prijs naar Tiago Lublink.

Halverwege de middag konden we concluderen dat we met Koninklijke HFC Jo-13 en Be Quick 1887 Jo-15 de terechte winnaars waren. Bij de Onder-13 ging de Lute Dikkerboom Bokaal (voor beste speler) naar Amélie Hoendermis van Be Quick O-13 en was het Mido Chakar (Hercules Jo-15) die de beker meenam naar Utrecht.

In no-time werd het sportpark daarna omgetoverd tot stadion Leeuwarderweg, zodat vanaf 18.00 uur ruim 1300 toeschouwers, jong&oud – man&vrouw, terecht konden voor Sneeker Classics – Lucky Ajax. Het wachten was uiteraard op mannen als Sjaak Swart, John Heitinga en Simon Tahamata, maar ook ruim aandacht was er voor de Sneeker Classics met mannen als Sandor van der Heide, Jaap Schuurmans en Johan Abma. De uitslag van 12-1 in het voordeel van de Amsterdammers doet er niet toe.

Na afloop werd er in de feesttent het ene na het andere verhaal gedeeld en werd er uiteraard gedanst en gefeest met als verrassing voor velen een niet te houden veilingmeester Tim Douwsma. Evenals het hele weekend kon ook deze avond niet plaatsvinden zonder de vele vrijwilligers die de club rijk is. De vele handen zorgden ervoor dat er een dag later weer een op een schoon terrein kon worden gevoetbald.

Op zaterdag werd al duidelijk dat Carlo’s Legends in moesten vallen voor Hercules Jo-19. Tegen de uiteindelijke winnaars waren ze niet opgewassen, maar met een 2-1 overwinning op Frisia lieten ze zien dat ze uit het juiste hout waren gesneden. Daarnaast mochten we voor het eerst een buitenlandse arbiter ontvangen. José Luiz Martinez, fluitend op hoog niveau in zijn thuisland Peru, was voor familie in Nederland en liet direct zien dat hij de baas was op het veld.

Ondertussen won bij de Jo-17 Be Quick 1887 en werd Ellride Sambo, eveneens van de Groningers, uitgeroepen tot beste speler. Koninklijke HFC, onder leiding van Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek, waren de beste bij de Jo-19. Noud Kaagman mocht de Lute Dikkerboom bokaal meenemen naar Haarlem.

Na het uitreken van de prijzen, het schoonmaken van de kleedkamers, de kantine en de rest van het sportpark kwam er een einde aan een geslaagd weekend. Dank voor alle hulp beste vrijwilligers, dank aan alle supporters voor het zorgen voor de mooie sfeer twee dagen lang en dank aan alle voetballers die ervoor zorgden dat we nu alweer zin hebben in volgend jaar.

Hieronder een fotoverslag met dank aan Edjestheater, Edwin Mulder, Dennis Betten, Jeanine Altenburg, Twitter LSC Classics.

  • Deel dit artikel