menu

You're looking at: Geen categorie

LSC Classics 2023

4 maanden ago

Over een aantal dagen, 24 en 25 juni 2023, staat al weer de veertiende editie van het LSC Classics jeugdvoetbaltornooi op het programma. De laatste voorbereidingen zijn in volle gang; De bokalen worden gegraveerd, de velden worden gereed gemaakt, de lunch wordt voorbereid, de ballen worden opgepompt en de teams bereiden zich voor op 5 fantastische poule wedstrijden met de welbekende tegenstanders.

In alle poules spelen de nieuwe selecties voor komend voetbalseizoen van LAC Frisia, Koninklijke HFC, Be Quick 1887, USV Hercules, Achilles 1894 en LSC1890. Alle teams zijn de oudste vereniging van haar provincie en ook nog eens voetballend op hoog niveau. Dit belooft het hele weekend lang weer een waar voetbalfeest te worden!

De nieuwe kleedkamers zijn klaar, eindelijk omkleden in mooie nette kleedkamers en een heerlijke warme douche. Ook de monumentale tribune is helemaal opgeknapt; een fantastisch gezicht met de voetballende jeugd teams op onze velden.

Op zaterdag avond 24 juni zullen de kleedkamers officieel geopend worden en zal de unieke voetbalwedstrijd tussen stad Sneek en stad Leeuwarden gespeeld worden.

Voor het complete programma boekje van de LSC Classics 2023 klik op onderstaande link:
Programmaboekje LSC Classics 2023

Erelid Meester Anne van der Werf op 94-jarige leeftijd overleden

5 maanden ago

In zijn Spaanse woonplaats is LSC 1890 erelid Anne van der Werf overleden. ‘Meester Anne’, zoals de sportwereld de kleurrijke Sneker kende, is 94 jaar geworden. Anne van der Werf werd bij zijn geboorte, op 10 september 1928, Maup genoemd. Dat werd door zijn ouders, omdat het een Joodse naam betrof, meteen na de Duitse inval in 1940 veranderd in Anne. Zijn moeder was van Joodse afkomst.

Ondanks zijn handicap, Anne van der Werf kwam zonder linkerhand ter wereld, voetbalde hij bij de Joodse club Achdoeth in Leeuwarden en tot op latere leeftijd bij LSC in Sneek. Van der Werf schroomde niet om als doelman te fungeren. Als vijftienjarige terreinhulp hielp hij vele toeschouwers ontsnappen tijdens de in mei 1944 gespeelde ‘razziawedstrijd’ in Sneek, waarbij de bezetter 21 mannen oppakten.

Op 21 mei 2019, 75 jaar na dato van de ‘razziawedstrijd’, werd de aftrap verricht door Libbe Nauta (l.) en Anne van der Werf (r.)

Vijfduizend echtscheidingen

In 1953 opende meester Anne zijn advocaat-procureurkantoor in Sneek. Naar eigen zeggen wikkelde hij in die hoedanigheid in veertig jaar zo’n vijfduizend echtscheidingen af. De sport was hem lief. Naast voetballen was zeilen zijn passie. Hij voer mee in de Regenboog-klasse.

Van der Werf werd in 1958 voorzitter van de Friese Voetbal Bond (FVB). Die functie bekleedde de Sneker advocaat 25 jaar. Bij zijn afscheid werd hij benoemd tot erelid van de afdeling Friesland van de KNVB.

Zijn betrokkenheid bij de ruim 160 Friese amateurclubs was groot. Diverse clubs benoemden Van der Werf tot erelid of lid van verdienste. Hij kreeg bij zijn afscheid twee bondsvlaggen mee alsmede zo’n honderd clubvaantjes. Die mocht hij ophangen in zijn stamcafé in El Campello (bij Alicante), waar hij sinds 1993 woonde.

Talloze bestuursfuncties

Meester Anne bekleedde talloze bestuursfuncties. In de sport was hij lid van het sectiebestuur van voetbalbond KNVB, voorzitter van LSC 1890, lid van de eerste commissie die het vrouwenvoetbal moest reguleren, lid van de beroepscommissie bij scheidsrechtersvereniging COVS, lid van de beroepscommissie van gymnastiekbond KNGU en mede-oprichter en voorzitter van de Friese Sportraad.

Buiten de sport was Van der Werf lid van het provinciaal bestuur van politieke partij VVD, voorzitter-secretaris van de VVD afdeling Sneek, voorzitter-secretaris van de VVV Sneek en commissaris-voorzitter van de Onderlinge Brandwaarborgvereniging Sneek.

Van der Werf werd in 1979 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De KNVB maakte hem Bondsridder. In 1991 werd Van der Werf benoemd tot erelid van LSC 1890.

Uit zijn eerste huwelijk kreeg Van der Werf twee kinderen. Zij schonken hem zeven kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Meester Anne van der Werf is op 4 mei overleden. Hij is in Spanje gecremeerd, in familiaire kring.

Bron: Leeuwarder Courant, Peter van der Meeren.

Oefenwedstrijd LSC – Sneek Wit Zwart wordt gespeeld in Tinga

1 jaar ago

De oefenwedstrijd tussen LSC 1890 en Sneek Wit Zwart wordt gespeeld op het terrein van Sneek Wit Zwart en niet op ons eigen sportpark. De aanvang blijft hetzelfde (20.00 uur).

Uitslagen Classics 2022

1 jaar ago

Winnaar poule JO13-1: Koninklijke HFC
Winnaar Lute Dikkerboom bokaal JO13-1: Noah Ferres van Koninklijke HFC

Winnaar poule JO15-1: Koninklijke HFC
Winnaar Lute Dikkerboom bokaal JO15-1: Flynn Macnack van Koninklijke HFC

Winnaar poule JO17-1: Be Quick 1887
Winnaar Lute Dikkerboom bokaal JO17-1: Jilles Tamse van USV Hercules

Winnaar poule JO19-1: Be Quick 1887
Winnaar Lute Dikkerboom bokaal JO19-1: Hylke Wierda van Koninklijke HFC

LSC Classics 2022

1 jaar ago

Over een aantal dagen staat al weer de dertiende editie van het LSC Classics jeugdvoetbalteornooi op het programma. De laatste voorbereidingen zijn in volle gang; het podium krijgt een opknap beurt, de lunch wordt voorbereid, de ballen worden opgepompt en de teams bereiden zich voor op 5 fantastische poule wedstrijden met de welbekende tegenstanders.

In de JO13, JO15 en JO17 poule spelen we met LAC Frisia, Koninklijke HFC, Be Quick 1887, USV Hercules, Achilles 1894 en LSC1890. In de JO19 poule wordt Achilles 1894 vervangen door vv Hoogezand, een oude bekende die eerder ook al eens mee deden aan ons toernooi en tevens op een fantastisch 4e divisie niveau speelt.

Voor het complete programma boekje klik op onderstaande link:
Programmaboekje classics 2022

De hoogmis van het jeugdvoetbal

1 jaar ago

Het vindt plaats in een unieke omgeving waar de traditie van lang vervlogen tijden is blijven hangen. Het vindt daarnaast plaats met voetbalverenigingen die diezelfde traditie al veel langer dan een eeuw koesteren en uitdragen. Dat maakt de LSC Classics in onze Noordelijke regionen onbetwist tot de hoogmis van het jeugdvoetbal.

Het idee om een jeugdtoernooi met de oudste voetbalclubs van Nederland te organiseren, ontstond ruim anderhalf decennium geleden in het brein van Lute Dikkerboom en het bleek meteen en in alle opzichten een schot in de roos. Niet alleen vanwege de hiervoor al genoemde traditie, maar zeker ook door de kwaliteit van het voetbal en van de jeugdspelers. Veel van die spelers die tijdens de Classics acte de présence gaven, vonden later hun weg in het betaalde voetbal en “het lopende archief” van het toernooi maakte in de loop der jaren meermaals melding van een prof, die ooit op de velden aan de Leeuwarderweg te bewonderen was.

Die velden zijn over dik anderhalve week en wel op zaterdag 25 en zondag 26 juni a.s. wederom het decor van de LSC Classics en dat al voor de dertiende keer. Daarmee komt “de leeftijd” weliswaar niet in de buurt met die van de deelnemende clubs, maar toch kan inmiddels wel van een traditie worden gesproken en ook nog eens van één met heel veel grandeur.

Niveau
​Die grandeur heeft niet in de laatste plaats te maken met de deelnemers die met hun (nieuwe) JO13-, JO15-, JO17- en JO19-selecties aan de aftrap verschijnen en die in veruit de meeste gevallen in de divisies van het jeugdvoetbal uitkomen. Daardoor is het niveau hoog en zijn de Classics voor de echte fijnproevers van het edele spel en eigenlijk voor iedereen zo iets als een diner in een restaurant met drie Michelin-sterren.

Deelnemers
​Dat voetbal komt ook dit jaar weer uit de “kicksen” van de jeugd van de Koninklijke HFC 1879, USV Hercules 1882, LAC Frisia 1883, Be Quick 1887, LSC 1890 en Achilles 1894, clubs die allemaal in de negentiende eeuw werden opgericht en die in ons land bij elkaar opgeteld al zo’n achthonderd jaar voetbalgeschiedenis hebben geschreven. Zo was LSC 1890 in de jaren twintig van de vorige eeuw de eerste voetbalclub in het Noorden die het belang van het jeugdvoetbal onderkende en die een eigen jeugdafdeling aan het palet toevoegde.​ Een jeugdafdeling die met enige regelmaat nieuwe pareltjes voor het eerste elftal van de “oude dame” aflevert.

Lute Dikkerboom Bokaal
In elke leeftijdscategorie worden de pareltjes evenals in voorgaande jaren beloond met de “Lute Dikkerboom Bokaal”, vernoemd naar de helaas veel te vroeg overleden grondlegger van de Classics. Een deskundige jury beoordeelt de prestaties en kiest vervolgens de beste speler/speelster, waarna de bokaal na de huldiging van de toernooiwinnaars wordt uitgereikt.

​Wie bij de komende editie van de LSC Classics deze bokaal voor zich zullen opeisen, is uiteraard nog niet bekend. Wat wel bekend is, dat op het sportpark aan de Leeuwarderweg op zaterdag 25 en zondag 26 juni aanstaande voor de dertiende keer de hoogmis van het Noordelijk jeugdvoetbal wordt opgevoerd.

Bron: https://pengel.weebly.com/

LSC 1890 Het Vijfde: Een halfjaar ongeslagen

3 jaren ago

Dat we in dat halfjaar nauwelijks hebben gevoetbald laten we maar even buiten beschouwing. 8 maart stapten we voor het laatst met een nederlaag van het veld, in Deinum bij de plaatselijke SF werd het 2-1. Net als SC Cambuur eindigden wij uiteindelijk de jaargang 19/20 bovenaan, maar de bordesscène, het springen van de Waterpoort door Bart en zeven dagen feest hebben niet mogen plaatsvinden.

Vertrokken
Nu door naar het heden. De groep heeft afgelopen jaar afscheid genomen (of eigenlijk niet, want Corona) van Jente Bootsma (LSC 3), Hans Ferket, Niels Ewen, Allard Schurer (LSC 6), Robin de Boer (Groningen) en Colin de Brock (gestopt). Mats Landmeter blijft actief als speler van het vijfde, maar moeten we helaas wel vaker missen dan ons lief is. De man heeft promotie gemaakt en is trainer/coach geworden van LSC 2. De (half) geblesseerden Bas Douma, Albert-Jan van den Belt en Jorn Cnossen verwelkomen we voorlopig op het trainingsveld en de tijd zal het leren of het blauwe tenue dit seizoen nog gaat worden gedragen door de heren.

Het jaar 2020/2021 heeft al de nodige verrassingen geleverd. Zo zijn we dit seizoen, niet geheel onlogisch, voor de wedstrijd van het eerste elftal geplaatst. Of wij de hoofdact zijn van de dag of slechts een smakelijk voorafje moet nog blijken. De schokkende competitie-indeling, 4e klasse-04, leverde ons wel een mooie McDonaldsroute op, maar we kunnen geen kibbeling halen in Harlingen dit jaar. Met GSAVV Forward 12, Groen Geel 2, Nieuw Roden 2, SV Oosterwolde 2 en TLC 3 hebben we zomaar een lading nieuwe tegenstanders, een ware primeurtocht gaat het worden.

Nieuw
Dit alles deed Paul Westerhof doen besluiten om weer terug te keren bij LSC 5. Een man met veel ervaring, niet te benauwd om een keekje te geven aan de tegenstander en buiten dat, een man met een afstandsschot. Mede-kabelaar Gert Koetje en één van de snelste LSC’ers over 100 meter is ook weer terug evenals Lizandro Walsweer, de razendsnelle kersverse papa. Tel daar bij op de komst van Lorenzo van der Zee (streep maar af van de bingokaart, maar wij hebben iemand-die-bij-een-profclub-heeft-gespeeld-speler) en het elftal is compleet.

“Een sterke bank is beter dan een slecht elftal”
Jan Ligthart, aanvoerder bij afwezigheid van Keeper Westra

De eerste krachtmeting na een zomer vol 16’en was een onderling toernooi met LSC 3, LSC 4 en LSC 6. 3x 30 minuten. Eindresultaat. 5 punten. Een winst op het zesde (2-0, Mauro en Bas H.), en tweemaal doelloos gelijkspel. Dit werd gevolgd door een prima 3-0 (2x Bas H, 1x Mauro) oefenzege op Nijland 4. De volgende ronde in de beker is trouwens ook al een feit.

De competitiestart:
13 september. SV Oosterwolde 2 – LSC 1890 5 (0-3)
Het weerzien van velen met Robyn Genee, oud-LSC’er, was een mooi gegeven. Dat oud-speler Roel van der Neut ook op de racefiets was gestapt om een deel van zijn oud-ploeggenoten te zien was even mooi, net als de cijfers die hij uitdeelde aan het eind van de wedstrijd. Dat dit Genee zijn afscheidswedstrijd zou zijn bij SV Oosterwolde was voor ons geen boodschap. Net als Cruijff zijn laatste partij in 1978 namens Ajax (0-8 tegen Bayern München) eindigde het voor Genee ook in een nederlaag en dus een eerste overwinning van LSC 5.

Een harde wedstrijd met veel strijd aan Oosterwoldes kant resulteerde niet in de gewenste doelpunten voor hen, terwijl een uitbraak van LSC 1890 via Koetje resulteerde in de 0-1 ruststand. Na de thee kwam Oosterwolde met een man minder te staan (voor 10 minuten) en dit werd optimaal benut. Mats Landmeter schoof de bal langs de doelman. Het slotakkoord, we hadden de wedstrijd ondertussen volledig in handen, was voor Rik de Jong- die maar weer bewees dat trainen daadwerkelijk voor talentloze is. Het vermelden waard. Invalkeeper Laurens de Vries keerde in de eerste helft een strafschop. Helaas faalde aan onze kant Martijn Graafsma ook vanaf de stip.

Penalty’s zijn niet echt ons ding.
Dit is Bart Ligthart aan het vlaggen

20 september. TLC 3 – LSC 1890 5 (2-4)
Voor de tweede week oprij ging de Tesla-club op pad. Ditmaal werd de Tolbert Leek Combinatie aangedaan door de fitte heren van het 5e. Slechts Bart Ligthart had last van een katertje en lulde zichzelf vakkundig uit de basisopstelling. Dat hierdoor Koetje mocht beginnen, zichzelf blesseerde en na 90 seconden naar de kant moest, had Ligthart ook niet verwacht.
Al vroeg kregen we een goal om de oren na een snelle aanval van de tegenpartij. Even wat standaard krachttermen werden gedeeld ( ‘Nu wij weer’, ‘Kop erbij’) en binnen een mum van tijd resulteerde dat in een fraaie treffer van Paul Westerhof. Nog voor de pauze verruimden Rik de Jong en Bas van der Heide de score tot 1-3.

In het tweede bedrijf maakte TLC al snel een wereldgoal, onhoudbaar voor onze invalkeeper Jorn Cnossen (wat was ie goed hè, vrijdag in Markt23 en zondag op het veld.). Na nog wat harde overtredingen van de TLC-mannen (Jan de Boer met een dikke bult onder het oog, Mats Landmeter onder de graszoden gerend en Bas van der Heide vakkundig onderuit gemaaid) was het slotakkoord aan Landmeter, die in de blessuretijd de winst binnensleepte.

TEAMNIEUWS:
-Joost Visch uit Beverwijk blijkt een verdediger. En mag de pingels nemen
-Martijn Graafsma’s uitslag was negatief
-Dennis IJsebaard doet het sleutel- en ballenbeheer als de beste
-Mauro Koolen en Atze Steneker beunen op zaterdag ook als voetballer
-Martin Westra vangt tegenwoordig strandballen in de Afghaanse woestijn en tot die tijd hebben wij wekelijks een probleem op de kooi.
-Marno Akkerman fitter dan ooit
-Bas van Dronkelaar vaker dan vorig jaar gaat trainen en voetballen, want de contributie is al afgeschreven
-Bas van der Heide zich nog niet heeft verslapen en dat voorlopig ook niet gaat doen- naar wij hopen
-Gerard Biemolt na een uitstekende voorbereiding nu geniet van een welverdiende vakantie
-Jan de Boer als nestor nog altijd bloedfanatiek is, met name bij foute beslissingen van de scheids
-Erwin Hoogenkamp zich heeft verloofd met Tamara Bouius
-Jan Ligthart gaat verhuizen en daardoor niet meer tot het eilandkartel hoort en Cnossen niet meer in de gaten kan houden
-Redmer Bax Kiekendieven, Buizerds en Valkjes spot onderweg naar een uitwedstrijd en op de terugweg zich bezighoudt met de cijfers
-Paul-Willem Betten een rondje op de racefiets leuker vindt dan een wedstrijd LSC 5 aanmoedigen
-Dennis Betten vanaf vandaag het stoeltje van Albert Jan overneemt in de seniorencommissie
-Kim Kampman, hartelijk dank voor de foto’s.

Komende zondag ontvangen wij op ons prachtige sportpark Nieuw Roden 2. Aftrap om 12.30 uur. Iedereen welkom, maar houd een beetje rekening met elkaar (1.5 meter afstand en geen spreekkoren). O ja! We hebben tegenwoordig een Instagramaccount, want Koetje verveelde zich op de bank: @lsc1890het5e Volgen mag!

Joost is een verdediger

Erima Voetbaldagen in de zomer bij LSC, schrijf je in!

3 jaren ago

Normaal gesproken organiseerden we in de meivakantie de Erima voetbaldagen (voorheen Unive voetbaldagen) op ons sportpark. Door de alle corona maatregelen was dit niet mogelijk. Maar gelukkig kunnen we het nu in de zomer wel door laten gaan! Deze voetbaldagen zijn al jaren een groot succes en staat garant voor veel voetbalplezier! De inschrijving voor deze voetbaldagen is inmiddels geopend. Deze voetbaldagen zijn niet alleen voor LSC-leden, maar voor iedereen die graag 3 dagen wil voetballen.

De Erima Voetbaldagen worden gehouden van maandag 10 augustus tot en met woensdag 12 augustus, dagelijks van 10.00 – 15.00.

Wat krijg je allemaal als je je aanmeldt voor de Erima Voetbaldagen:

  • uiteraard 3 dagen voetbaltraining en heel veel lol
  • een speciaal ontworpen tenue van de Voetbaldagen, bestaande uit een shirt, een short en kousen
  • een Erima bal t.w.v. 19.95
  • Inclusief lunch en drinken tijdens pauzes

De kosten voor deze 3 dagen voetbalplezier bedragen € 89,00. Deelname is van 6 t/m 14 jaar.

Klik hier voor meer informatie en veelgestelde vragen.

Aarzel niet en meld je hier aan, want vol=vol!

LSC Classics 2020 afgelast

3 jaren ago

Beste vrienden van de LSC Classics,


Graag willen we jullie informeren over het LSC Classic toernooi van zaterdag 20 en zondag 21 juni 2020.

Naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Rutte op dinsdag 21 april 2020 jl., zijn wij helaas genoodzaakt het toernooi van dit jaar af te gelasten. Wij vinden dit heel jammer, maar gezondheid van ons allemaal staat natuurlijk op één.


Ondanks deze mededeling hebben we direct besloten om het deelnameveld dat dit jaar in actie zou komen, ook voor volgend jaar uit te nodigen:
LAC Frisia JO19-JO17-JO15-JO13
Be Quick JO19-JO17-JO15-JO13
Koninklijke HFC JO19-JO17-JO15-JO13
Hercules JO19-JO17-JO15-JO13
GVAV JO19-JO17
Achilles JO15-JO13
LSC1890 JO19-JO17-JO15-JO13


Wij zullen jullie te zijner tijd op de hoogte houden over de data waarop het toernooi in 2021 zal plaatsvinden en waarop we met z’n allen weer kunnen genieten van klassiek voetbal op hoog niveau.

Pas allemaal op jezelf en op elkaar.


Wij hopen op een herkansing voor 2021, graag tot dan!


Met vriendelijke groet,
Organisatiecommissie LSC1890 Classics Toernooi

Udate: 130 jaar LSC festiviteiten voor de jeugd afgelast

4 jaren ago

UPDATE:

Vanwege het coronavirus is het helaas niet mogelijk om onze festiviteiten door de laten gaan. Aangezien we het hele jaar nog 130 zijn, zullen we kijken wanneer het een geschikt moment is om deze festiviteiten opnieuw in te plannen. Voor nu, pas goed op jezelf en blijf gezond!

Jeugdcommissie LSC1890

.

.

.

Onze mooie club bestaat 130 jaar en dat moet gevierd worden! Daarom gaan we voor onze jeugd twee leuke evenementen organiseren. Een feest voor de jongste jeugd (en ouders) in Club1841!! Dit is voor de jeugd t/m JO12 en MO13. Voor de jeugd vanaf JO13 en MO15 is er een FIFA toernooi!

FIFA Toernooi

Allereerst is er voor onze oudere jeugd (vanaf JO13) een professioneel FIFA toernooi op zaterdag 4 april van 17.30 – 21.30 in de kantine van LSC. Er is plaats voor 80 deelnemers. Wie bekroont zich tot de beste esporter van LSC?? Ga de uitdaging aan en schrijf je snel in, want vol = vol! Deelname bedraagt 5 euro, dit is inclusief hapjes en drinken.

Inschrijven kan via deze link: https://weplayesports.events/lsc1890

Feest in club 1841 op zaterdag 18 april

Voor onze jongste jeugd t/m JO12 en MO13 organiseren we op zaterdag 18 april een gezellige kinderdisco in Club1841! Van 16.00 – 18.00 kun je samen met je team lekker feesten! Er zijn leuke spelletjes en prijsjes te winnen! En we zorgen voor drinken en wat lekkers. De entree bedraagt 5 euro.

De ouders mogen ook komen en kunnen in het naastgelegen Neighbours onder het genot van een drankje gezellig samen zijn. Hier zullen de ouders uitgedaagd worden om mee te doen met de LSC pubquiz, terwijl de kids zich lekker een deur verder vermaken.

Je hoeft je niet aan te melden, maar het leukste is als je met je hele team komt natuurlijk! Leuk voor de teambuilding!