menu

Weersomstandigheden en afgelastingen

Bestuursmededeling Geplaatst door

Dag allen,

Algemeen

In deze barre tijden verkeren we altijd in onzekerheid of een wedstrijd nu wel of niet doorgaat. Op zaterdagochtend  rond 07.30 uur vindt er door een consul van de KNVB inspectie plaats.

Als er afgelastingen zijn dan vindt je hierover informatie op deze site. We proberen dat uiteraard zsm te doen.

Informatie over afgelastingen vindt je ook op:

Teletekst pagina 603 van Nederland 1,2 en 3 (als alle wedstrijden binnen Noord van de KNVB zijn afgelast. Of op voetbal.nl.

Wat doe je bij afgelasting van jouw wedstrijd?

Door slechte weersomstandigheden komt het voor dat wedstrijden worden afgelast, omdat de velden zijn afgekeurd. Bij de afgelastingen kunnen zich twee situaties voordoen:
A. Alle wedstrijden binnen Noord van de KNVB zijn afgelast;
B. Individuele wedstrijden binnen Noord van de KNVB zijn afgelast.

A. Alle wedstrijden zijn afgelast

Als het weer zo slecht is dat er op het overgrote deel van de velden niet gespeeld kan worden dan gelast de KNVB centraal alle wedstrijden binnen Noord. Dit gebeurt meestal al op vrijdag, maar soms ook pas op zaterdagochtend. Hoe kom je dit te weten?

1. Vrijdag na 18.00 uur of op zaterdagochtend kun je dit zien op pagina 603 van Teletekst (via Nederland 1, 2 en 3). De KNVB heeft de competitie ingedeeld in een A categorie (hoger spelende teams) en een B categorie (lager spelende teams). In de A categorie vallen alle A-, B- en C-junioren teams divisie t/m de 1e klasse en de D-pupillen teams in de top- en hoofdklasse. De overige jeugdteams spelen lager dan bovengenoemde indeling en vallen dus in categorie B.

Let op: bij bekervoetbal geldt een andere indeling. Meer informatie hierover `staat onderaan deze pagina.

B. Individuele wedstrijden zijn afgelast

Soms is het weer zodanig dat op sommige velden wel en op andere velden niet gespeeld kan worden. Dan worden de velden op zaterdagochtend gekeurd door een consul. Soms slaat het weer in de loop van de dag om en dan kan het betekenen dat de consul pas in de loop van de dag een veld afkeurt. De consul bepaalt, namens de gemeente, die eigenaar is van de velden, uiteindelijk of er wel of niet gespeeld kan worden op een veld.

Hoe kom je te weten of jouw wedstrijd is afgelast?

1. Zo spoedig mogelijk nadat bekend is dat een jeugdwedstrijd van LSC afgelast is zal dit op de website worden vermeld.

2. Ook kun je op zaterdagmorgen na 8.00 uur de wedstrijdkamer bellen. 0515-414383

3. Praktijk wijst uit dat andere verenigingen ook via hun site communiceren dat wedstrijden zijn afgelast.

4. Vaak zal de coach van het team middels mail/ app de spelers ook op de hoogte brengen van de afgelasting.

C. Bekervoetbal

Bekerwedstrijden veldvoetbal behoren tot categorie A.

Wedstrijden die in het kader van de KNVB Beker worden gespeeld vallen allen onder de categorie A, ongeacht leeftijdsgroep of niveau. Reden hiervoor is dat de voortgang van de bekercompetitie beter gewaarborgd kan worden.

Indien er bij een incidentele afgelasting gekozen moet worden tussen een competitiewedstrijd van de categorie B en een bekerwedstrijd, dan dient de bekerwedstrijd gespeeld te worden. Met andere woorden, bekervoetbal heeft voorrang op wedstrijden uit categorie B.

 

  • Deel dit artikel