menu

Vreugde ( F1) en Verdriet (A1)

Bestuursmededeling Geplaatst door

Een bijzondere zaterdag werd het vandaag, 10 juni 2017.

VREUGDE

Onze JO9-1 (F1) mocht aantreden op het districtelijk kampioenschap bekervoetbal. Als u dit team gevolgd heeft weet u dat ze al najaarskampioen en  voorjaarskampioen zijn geworden, 1e werden op het landelijk voetbal talenten toernooi, 1e op het Be Quick Haren toernooi en 2e op het AFC (Amsterdam) toernooi. Door alle voorrondes te winnen mochten ze vandaag in Emmen aantreden.

Tegen TLC uit Assen werd ruim gewonnen met 7-1, tegen Veendam werd het 4-2 en uiteindelijk tegen het altijd lastige Drachtser Boys werd met 4-2 gewonnen. Ongeslagen mochten ze ook dit kampioenschap binnen halen. Een seizoen om nooit te vergeten. De meesten jongens blijven bijelkaar  en worden de JO11-1 ( E1) voor volgend seizoen. Mogelijk krijgen ze het dan lastiger als 1e jaars.

VERDRIET

Nadat onze JO19-1 (A1) vorige jaar gedegradeerd was uit de divisie mochten ze dit jaar aantreden in de hoofdklasse. Onverwacht werd in de onderste regionen gestreden om behoud. Uiteindelijk werd nacompetitie binnengehaald. Na vier goeie wedstrijden tegen 1e klassers uiteindelijk de beslissende wedstrijd tegen H -veense Boys. Waarvan in de competitie 2x verloren werd.

Het speelbeeld was duidelijk H Boys kletste er vol in en LSC probeerde met combinatie en uiteindelijke lange ballen de wedstrijd winnend af te sluiten. Uiteindelijk won H Boys de titanenstrijd. Ze kwamen voor met 1-0 en LSC wist met een penalty gelijk te maken (Overtreding van de keeper op Camiel). Vlak voor rust moest LSC de 2-1 incasseren. Altijd een domper om zo de kleedkamer in te stappen.

Na rust bleef LSC voetballen maar ook vandaag gold te gouden voetbalwet, als je ze zelf niet maakt krijg je hem uiteindelijk toch tegen en LSC had wat kansen maar niet koelbloedig genoeg/ rustig genoeg/ of sterk verdedigd. H Boys maakte in de counter de 3-1. Met positie wisselingen werd nog meer druk gegenereerd op de defensie maar hij ging er maar niet in. Uiteindelijk vlak voor tijd maakte LSC toch nog de 3-2. Even werd er in geloofd dat het nog tot een 3-3 zou komen maar de tijd was daarvoor te kort. Menig LSC speler stortte ter aarde….. en nu. .

Tijd voor bezinning. Maar niet te lang daar classic voor de nieuwe selectie er as zondag al aan komt. De selectie is al niet breed en svcLSC1890 en iedereen die LSC een warm hart toedracht verwacht/ spreekt de wens uit/ doet een beroep op morele plicht,  dat een ieder zal blijven en dat het nieuwe JO19-1 de schouders eronder zet om uiteindelijk de divisie weer in het vizier te krijgen, zodat de aanstormende talenten van JO17/ JO15/ JO13/ JO11/JO9 en JO8 en lytse spilers trots kunnen zijn op hun vlaggenschip en de resultaten die zij aankomende jaren boeken.

Jeugdafdeling svcLSC1890

 

 

 

 

 

  • Deel dit artikel