menu

Update Corona maatregelen en mogelijkheden trainen jeugd

Bestuursmededeling Geplaatst door Arnold Boersma

Beste leden,

Vanavond werden we blij verrast met de mededeling dat onze voetbaljeugd weer mag trainen onder bepaalde voorwaarden (oa toestemming/advies van de gemeente). Deze week zal de jeugdcommissie met de opleidingsverantwoordelijken overleggen hoe en wanneer de trainingen mogelijk weer opgestart kunnen worden en in welke vorm dit zal zijn. Vrijdag zullen we onze jeugdleden hier verder over informeren.

Wordt vervolgd!

Jeugdcommissie LSC 1890

Berichtgeving KNVB:

De vanavond door het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen onder de 12 jaar (ruim 300.000 KNVB-leden) van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 12 tot en met 18 jaar (bijna 275.000 KNVB-leden) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Het volledige bericht lees u hier: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59881/jeugd-weer-voorzichtig-de-voetbalvelden-op

  • Deel dit artikel