menu

Trainers bijeenkomst 22 maart

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Trainers bijeenkomst 22 maart

6 weekse cyclus: omschakelen

Afgelopen week was het weer tijd voor een trainersbijeenkomst voor alle selectie- en basis trainers. Dit keer was het thema omschakelen. Aan de hand van het zo gehete ‘voetbalprofiel’, wat centraal staat in het opleidingsplan, kregen de trainers een aantal opdrachten. Zo moesten ze aangeven welke regels/principes hun hanteren bij hun eigen team en welke voetbalhandelingen daarbij belangrijk of zelfs bepalend zijn om dit goed te kunnen uitvoeren. Dit hebben we besproken in de 2 omschakelmomenten namelijk; omschakelen van het aanvallen naar verdedigen en het omschakelen van verdedigen naar aanvallen.

Daarna was het tijd voor een presentatie. Waar Rik Reinsma (trainer sc Cambuur o.18) ons in de vorige cyclus nog meenam in zijn visie en speelwijze in het verdedigen was het nu de beurt aan ons eigen trainer van de JO17, Bradley Steensma. Aan de hand van een PowerPoint presentatie met beelden kregen de trainers uitleg van de speelwijze in het omschakelen die Bradley hanteert bij de JO17. Na de presentatie kwamen er een aantal interessante vragen vanuit de trainers die door Bradley en zijn ‘assistent’ Nick op het tactiekbord werden beantwoord. Al met al weer een geslaagde avond, waarvoor complimenten naar alle trainers!

Ook zijn de leiders van de niet-selectieteams weer op de hoogte gebracht van de besproken zaken zodat zij dit ook kunnen meenemen met betrekking tot de coaching op zaterdag.

  • Deel dit artikel