menu

Sensationeel JO19-1!!!

Bestuursmededeling Geplaatst door

30 april 2019 19.00 uur halve finale beker svcLSC1890 tegen Veendam 1894

Uw verslaggever van dienst heeft geen woorden voor de sensationele beker wedstrijd die hij met velen vanavond heeft aanschouwd op het terrein van svcLSC1890. De halve finale tussen svcLSC1890 en Veendam 1894.

Een mirakel mag het genoemd worden dat de JO19-1 hedenavond de finale heeft bereikt van de beker KNVB-Noord. In een wedstrijd die uiteindelijk in 4-4 eindigde en waarop gelijk penalties de doorslag mochten geven.

De wedstrijd werd luister bijgezet door Koning voetbal en het Wilhelmus, waar we dat kennen van onze Lytse Spilers maar wat ons uniek maakt als klassieke vereniging.

In de eerste 10 minuten had LSC het heel moeilijk en kon het voorkomen dat Veendam al vroeg op voorsprong kon komen. Wat een fantastisch aanvalsduo heeft het Veendam. Snel, behendig en een oogje voor de goal. Na de 10 minuten kon LSC onder de druk uitspelen maar wist niet tot scoren en dan weet je dat de voetbalwet gaat gelden. Veendam wist via de lange bal hun super snelle rechter aanvaller te bereiken en de verdediging van LSC had daar geen antwoord op. Tot 2x toe kon hij een goede voorzet produceren en de meest vooruit geschoven speler van Veendam wist daar wel raad mee. 2-0 bij rust. LSC had de hele competitie en alle bekerwedstrijden nog niet met de stand de kleedkamer opgezocht. Assistent trainer Jesper Knoop ( hoofdtrainer Gert Slomp had vakantie) greep in en verving twee speler 1 vanwege een tactische keuze en de ander zijn broertje vanwege een vervelend letsel aan zijn oog waarvoor hij later naar het ziekenhuis zou gaan. Twee spelers van de JO7-1 die eerder met hun team het kampioenschap in de vierde divisie hadden binnen gehaald mochten invallen. LSC voerde de druk op en het onmogelijke werd waar LSC zorgde voor de 2-2. Echter daarna brak een fase aan van onzekerheid en krampjes. LSC voerde nog een wissel toe en Veendam voelde aan dat er weer meer in zat. Uiteindelijk wist hun vooruit geschoven speler nogmaals 2x te scoren. 2-4 op het scorebord. Veel van het publiek zocht het restaurant al op om zich voor te bereiden op Tottenham-Ajax maar dat hadden ze beter niet kunnen doen. LSC toonde veerkracht en ging er weer voor. Na een corner werd een speler van LSC naar beneden getrokken en de penalty werd feilloos ingeschoten. 3-4. Met nog enkele minuten te spelen ging LSC vol op de aanval, de aanvoerder werd nog gewisseld en uiteindelijk lukte het LSC om in echt de allerlaatste seconden van de blessure tijd te scoren. 4-4 bleek de eindstand. Een terechte uitslag gezien het spel van beide clubs maar het was beker en er diende en winnaar te komen. Penalties moesten daarvoor zorgen.

Na de perfect genomen stafschoppen van Camiel, Jolt, Tom, Per en Jocelyn en van vier Veendammers lag de druk op de beste man van het veld de Veendammer nr 3. Maar ook zijn strafschop ging er vlekkeloos in en dus nog steeds geen winnaar. Of toch wel……het publiek was vanzelfsprekend al de winnaar van de avond maar de strafschoppen gingen verder.

Veendam begon de extra serie waarin het gelijk beslist kon worden, Ze begonnen goed raak.
Alec koud 5 minuten in het veld durfde het aan en schoot raak waardoor het weer gelijk was.Vervolgens bleek de volgende speler van Veendam toch bevangen door de druk en schoot minder goed in en Jesse redde en het bleef 10-10. Toen kwam het op de mogelijke beslissing aan; Daar stond hij dan Kay, in de wedstrijd had hij het lastig als invaller, maar hij nam toch de verantwoordelijkheid. Rugnummer 13 was waar hij mee speelde. Hij legde de bal minutieus goed neer en na zijn aanloop vanaf de 16 meter, schot,……trof de bal het net …….. het sportpark barstte uit zijn voegen, publiek stroomde massaal het veld op, de spelers maakten een vreugdendans. Assistent coach Jesper en assistent-assistent coach Bradley (aanvoerder maar geschorst) vielen elkaar in de armen. Ongeloof was een feit maar de prestatie was geleverd en tijdens het feesten werd duidelijk dat Ajax de 0-1 had gemaakt (wat uiteindelijk ook zo zou blijven) op naar de finale tegen GVAV.

LSC 1890 BEKERT VERDER NAAR DE FINALE NA STRAFSCHOPPPEN. (8-7)

Geplaatst door LSC 1890 op Dinsdag 30 april 2019

  • Deel dit artikel