menu

Project opknappen tribune

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

LSC 1890 is een traditierijke vereniging die beschikt over een mooie, monumentale accommodatie. Het project nieuwe kleedkamers zit in de voorbereidingsfase en dus beschikken wij straks over mooie nieuwe kleedkamer voorzieningen. Het Pronkstuk van Sportpark Leeuwarderweg is het in 1928 in gebruik genomen tribunegebouw, dat landelijke bekendheid geniet. Zoals velen van jullie al wel hebben gezien, is dit schitterende tribunegebouw toe aan een flinke opknapbeurt. Als bestuur van LSC hebben wij hiervoor al enkele sponsoren, bedrijven en vrijwilligers gevonden, maar wat nog altijd hard nodig is, is de bereidheid van onze leden om de handen uit de mouwen te steken! Wij kunnen elke steun gebruiken om het sieraad van ons Sportpark weer te doen ‘blinken’. Wil je helpen, laat dan hier je gegevens achter en geef tevens aan op welke manier je een steentje bij kunt dragen. We zoeken: schuurders, schilders, timmerlieden, klusjesmannen/vrouwen, opruimers, etc. Alle hulp is gewenst en als we dit met elkaar doen, maken vele handen licht werk!

We streven ernaar om het tribunegebouw in mei 2021 weer in volle glorie te kunnen ‘presenteren’. Dit willen we dan graag doen – als het kan vanwege de corona – tijdens de onthulling van de plaquette inzake de ‘razziawedstrijd’ die in 1944 is gespeeld. We hopen dan ook de eerder dit jaar afgelaste wedstrijd tussen de stedenteams van Sneek en Leeuwarden te kunnen spelen.

Help je mee? Dank je wel!

Aanmeldformulier opknappen tribune

  • Mocht je andere kwaliteiten hebben of kun je vanuit je werk iets voor ons betekenen, dan horen wij dit graag!!

Donatie uit naam van: Bedrag 
Langweer vastgoed bv € 125,-
Anoniem € 5000,-
Hetty Posthuma € 200,-
Stichting O.P.A.

UPDATE 17-12-2020 |LSC1890 wint verkiezing mooiste tribune van Noord Nederland

Thijs de Jong en André van den Ende van Dugout hebben 12 tribunes in Noord Nederland bezocht. Samen met Jurjen van der Meer van architectenbureau De Zwarte Hond, het volk en een online poll op de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden is LSC1890 als winnaar verkozen.

Zie hier de prijsuitreiking !!!

https://www.facebook.com/sportnoord/videos/3610594429054906

UPDATE 16-10-2020 | Aanmeldingen en media aandacht
Wij zijn nog maar een week verder en de eerste aanmeldingen zijn een feit. Leden, oud-leden en partners van leden hebben zich aangemeld om mee te helpen om de tribune in ere te herstellen. Ook de media is het niet ontgaan. Zo waren de jongens van ‘Dug-out’ opnames aan het maken en werd onze voorzitter Henk Douwsma live geïnterviewd door Omrop Frylân. Ook zijn de eerste donaties ontvangen van individuen en bedrijven, zoals Koopmans verf die haar steun heeft toegezegd en Langweer vastgoed bv met een mooie  financiële bijdrage.

Website Nelf Koopmans | Nelfkoopmans, betrokken verfproducent met hart voor het Fries cultuurhistorisch erfgoed
https://www.nelfkoopmans.nl/actueel/nelfkoopmans-betrokken-verfproducent-met-hart-voor-het-fries-cultuurhistorisch-erfgoed/

Artikel Friesch Dagblad | stukje voetbalromantiek in Sneek kan helpende handjes goed gebruiken

https://frieschdagblad.nl/2020/10/13/stukje-voetbalromantiek-in-sneek-kan-helpende-handjes-goed-gebruiken

Live interview Henk Douwsma met Omrop Fryslân
https://www.omropfryslan.nl/nijs/1000166-monumintale-tribune-lsc-1890-wurdt-opknapt

Uitzending DUGOUT
vanaf minuut 05:08 stukje over LSC1890

https://www.facebook.com/sportnoord/videos/669792493920813

  • Deel dit artikel