menu

6/10 wederom winst LSC-1

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

6/10
LSC1 wist vandaag wederom de wedstrijd met drie punten af te sluiten de eindstand tegen Heerde werd 2-3. Volgens de geleerden terecht. Hiermee heeft het 1e zich een plek in de bovenste regionen van de 2e klasse weten te vestigen

30/9 In tegengstelling tot afgelopen week begon LSC geconcenteerder aan de wedstrijd hetgeen snel tot verschillende kansjes leidden, waarna Zuidwolde, die vier basisspelers mistte, verder inzakte en probeerde via een enkele counter onder de druk uit te komen.

In de 26ste minuut werd een combinatie tussen Rodi de Boer en Tom Doldesum door laatste genoemde prima afgerond, maar werd helaas voor de blauwhemden afgekeurd wegens buitenspel. LSC bleef het betere van het spel houden en 1 minuut later werd een perfect genomen vrije trap door Daan Daniels op 25 meter van de goal door de keeper van Zuidwolde knap uit de kruising gehaald. De hieruit sorterende corner vond echter wel de touwen omdat Patrick Zijda een opnieuw ingebrachte trap in het doelgebied knap afwerkte.

Nog geen 7 minuten later was het wederom Patrick Zijda die het speel prima met de lange bal opende en de doorgelopen Lars Bos bracht met een perfecte voorzet Daan Daniels in stelling die de tweede van deze middag in mocht tikken. Vlak voor de rust begon Marco da Silva weer met een van zijn kenmerkende slaloms, die alleen nog door een overtreding binnen het strafschopgebied te stuiten was. De terechte pingel werd ‘cool’ door Daan Daniels benut en met een terechte 3-0 voorsprong konden beide teams aan de thee.

Na de pauze wist LSC de concentratie en positiespel vast te houden hetgeen wel in veel kansen resulteerden maar het net niet vonden. In een fase waar het weer niet alleen slechter werd maar ook het spel, besloot de trainer verschillende wissels door te voeren. Gerrt, Jari en Allard kwamen in het veld voor Rodi, Maarten en Tom en gaven het team weer de nodige spirit om nogmaals aan te zetten.

In de 65ste minuut kwam uit het beproefde concept van het oplopen van Lars en het naar binnen knijpen van Marco da Silva de ruimte om eerst genoemde de mogelijkheid te geven om wederom de bal hard voor te geven, waarna opnieuw Daan Daniels de bal keurig afrondde. Zuidwolde deed via een corner nog wat terug maar Gerrit de Vries bracht kort hierop alweer het verschil op vier goals.

In de laatste minuut werd een ‘aanval uit het boekje’ wegens vermeend buitenspel afgefloten, hetgeen ondanks de stand tot grote frustratie bij velen leidden waaronder Allard Westerdijk, die in de laatste minuut zijn emotie goed in bedwang hield door een uitbraak van Daan Daniels prima af te ronden. Een eindstand van 6-1 staat en geeft na de teleurstelling van afgelopen week beter weer wat het vlaggenschip van LSC in potentie heeft.

Noot: Als bijlage zijn verschillende actiefoto’s bijgevoegd mogelijk gemaakt door Kim Kampman.

  • Deel dit artikel