menu

Periodieke trainersbijeenkomst jeugd

Bestuursmededeling Geplaatst door Arnold Boersma

Afgelopen week stond er weer een bijeenkomst gepland voor alle jeugd (selectie)trainers. Hierin werd de vorige cyclus geëvalueerd en de volgende cyclus besproken. 

Het thema verdedigen staat centraal in de komende 6 weken. De trainers zullen elke training een voetbalhandeling kiezen die aansluit op de leeftijdskenmerken van hun groep en die past in het thema. Op basis van deze voetbalhandeling maken ze een voorbereiding en zullen ze bijpassende oefenvormen bedenken wat bijdraagt in de ontwikkeling van deze voetbalhandeling. Ook zullen hier de coaches en leiders weer bij betrokken worden die zaterdags op het veld staan. 

Voor alle trainers van de bovenbouw hadden we nog een extraatje, namelijk; een gastspreker. Oud speler en trainer van onze vereniging Rik Reinsma was uitgenodigd om zijn visie met ons te delen. Rik is nu trainer bij sc Cambuur onder 18 en heeft onlangs zijn UEFA A gehaald. Rik had een mooie presentatie, hierin presenteerde hij zijn speelwijze en visie in het verdedigen en hoe hij dit trainbaar maakt en overbrengt op zijn spelers. Vervolgens kwamen hier boeiende discussies en gesprekken uit wat zeer interessant was.

Rik bedankt daarvoor!

Al met al een boeiende avond voor de jeugdtrainers, na de winterstop staat de volgende bijeenkomst gepland.

Daan Daniels Hoofd Jeugdopleiding LSC1890

  • Deel dit artikel