menu

Update 17.05: Penalty’s JO19-1!!??

Bestuursmededeling Geplaatst door

17 mei 2019
Bericht ontvangen van de KNVB dat het besluit ten aanzien van de penaltyreeks nu bij juridische zaken ligt en dat maandag de uitspraak te verwachten is. Het blijft gewoon een enorm lastige casus…aldus de KNVB

12 mei 2019
Op 10 mei ontvingen wij van de KNVB een schrijven, de inhoud van het schrijven was naar ons inzicht niet gebaseerd op een rechtsgeldige titel. Hierop is gelijk contact gezocht, telefonisch, met de KNVB. Na kort tijd bestek werden wij geïnformeerd dat het door ons aangevoerde juist bleek te zijn. Verzocht werd het door ons geconstateerde schriftelijk kenbaar te maken. Dit schrijven is vandaag per mail gestuurd naar het bestuur van de KNVB en mevrouw Bekking, heeft toegezegd het te monitoren. Wordt wederom vervolgd, voor de duidelijkheid as dinsdag 14 mei GEEN eventueel vervolg van de reeks.

8 mei 2019
Twee dagen na de sensationele bekerwedstrijd ontving LSC1890 een telefoontje van de KNVB dat Veendam aanhangig had gemaakt dat de penaltyreeks niet goed was verlopen en dat er een onderzoek zou volgen. Net als u hadden wij daar gelijk heel veel vragen over en die vragen hebben wij nog steeds daar deze tot op heden nog niet beantwoord zijn. Derhalve vanuit het bestuur de keus gemaakt zowel intern als extern niet verder te communiceren dan JO19-1 te informeren dat onderzoek liep. Op 7 mei ontvingen wij wederom een telefoontje dat de competitieleider besloten had, na onderzoek, dat de er een fout was gemaakt in de volgorde van de penaltyreeks en deze geheel/ gedeeltelijk overnieuw moest. Wij kwamen tot nog meer vragen. Op de avond hebben wij de JO19-1 geïnformeerd.

Vervolgens kwam de LC op 8 mei met een publicatie, nadat onze opleidingsverantwoordelijke bovenbouw en trainer JO19-1 Gert Slomp, bevraagd was. Woordvoerder Schippers van de KNVB heeft mogelijk voor zijn beurt gesproken daar ons contactpersoon, mevrouw N. Bekking, coördinator steunpunt KNVB-Noord, toegezegd heeft dat het geheel on hold staat totdat al onze vragen zijn beantwoord. Als we officieel bericht hebben van de KNVB zullen we u nader informeren.

Hgr HB/ DBJC

  • Deel dit artikel