menu

Op naar een rookvrij sportcomplex SVC LSC 1890

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Het juiste moment
SVC LSC 1890, de klassieke vereniging bij uitstek , met normen en waarden en midden in de samenleving, behoort vanuit een intrinsieke motivatie aan te sluiten bij de beweging ‘een rookvrije generatie’. De vraag is dan ook niet óf maar wannéér we het gaan invoeren. Ons 130-jarig jubileum, afgelopen 4 maart 2020,  leek ons een meer dan uitstekend moment om de start te maken echter door Corona wordt het nu iets later, de start van het nieuwe seizoen. Laten we met z’n allen uitstralen dat we een gezonde vereniging zijn en roken hoort daar niet bij.

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Wat verandert er?
Vanaf  10 augustus 2020 zijn wij op zaterdag rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen te roken. Alle plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn op zaterdag rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als  SVC LSC 1890 onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Maatregelen

klik hier voor pdf-formaat

  • Deel dit artikel