menu

Ontwikkelingen jeugd LSC 1890

Bestuursmededeling Geplaatst door Arnold Boersma

Binnen een grote vereniging gebeurt ontzettend veel, zo ook bij LSC 1890. Daarom nemen we u graag even mee met de laatste ontwikkelingen van onze jeugdopleiding.

Aanwas jeugd:

Waar we de afgelopen jaren wat minder nieuwe leden mochten verwelkomen vanwege corona lijken we die periode nu definitief achter ons te laten. De nieuwe aanwas voor de jeugd neemt vanaf de zomer ontzettend toe, zo hebben we erg veel spelers op ‘proef’ en worden er wekelijks nieuwe spelers daadwerkelijk lid. Door de vele nieuwe leden zijn we na de herfstvakantie ook gestart met twee nieuwe teams in de JO8 en de JO10. Wij wensen deze teams onwijs veel plezier toe!

De nieuwe aanwas blijft binnen stromen en dat is voor een verenging natuurlijk erg belangrijk, wij zijn daarom ook trots op het feit dat nieuwe spelers nog altijd kiezen voor LSC 1890 en nieuwe spelers zullen altijd welkom zijn binnen onze jeugdopleiding.

‘’Een thuis voor velen’’

Opleidingsplan:

Zoals velen inmiddels wel weten hebben we 1,5 jaar geleden het opleidingsplan herschreven. Al 1,5 jaar zijn we ook al druk bezig met het plan implementeren binnen de jeugdopleiding en waar we nog altijd stappen in maken.

Om het opleidingsplan te vertalen naar de praktijk hanteren we de ‘6-weekse cyclussen’. De cyclus wordt gestart met een trainersbijeenkomst waarin alle trainers binnen de jeugd worden meegenomen. Op deze bijeenkomsten wordt het thema bekend gemaakt en krijgen de trainers handvaten om hun trainingen in te richten. Dit moeten ze doen aan de hand van een doelstelling binnen het thema en daar zullen de trainers ook zelf over moeten nadenken. De belangrijkste ontwikkeling is dat de leiders en coaches ook in dit proces worden meegenomen, elke 6 weken krijgen de leiders en coaches een document opgestuurd waarin staat waar we de komende periode mee aan de slag gaan en waar ze op zaterdag op kunnen letten tijdens de coaching. Dit met als doel dat de coaching tijdens trainingen en wedstrijden gelijk blijft, zo spreken de trainers en leiders dezelfde taal en heeft dit een positieve invloed op de ontwikkeling van de spelers.

Eind juni hebben we de eerste bijeenkomst gehad ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, begin oktober hebben we de tweede bijeenkomst gehad om de cyclus aanvallen te bespreken waar we ons nu in bevinden. De volgende bijeenkomst staat gepland op 23 november, hierin zullen we het thema verdedigen behandelen en wordt er ook een gastspreker vanuit Cambuur uitgenodigd om de visie van Cambuur met ons te delen.

Periodiek zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen de jeugd.

Daan Daniels, Hoofd jeugdopleiding LSC1890

 

  • Deel dit artikel