menu

Nieuwe spelvormen JO8/JO9/JO10/JO11/JO12

Bestuursmededeling Geplaatst door

Middels deze site/ KNVB/ presentaties door het jaar heen hebben we aandacht besteed aan de nieuwe spelvormen bij de jeugd. In de wedstrijdkamer liggen ook mooie boekjes die u kunt pakken.

Echter welke gevolgen heeft dat bij svcLSC1890 en hoe gaan we het doen met maar drie velden. Coaches melden zich in wedstrijdkamer en kijken op de penalty (formulier met de wedstrijden of op site home/ thuiswedstrijden) welke taak bij hun wedstrijd staat.

1) Op het hoofdveld hebben we vier vaste doelen. Als de JO11 of J12 daar 8×8 spelen maken we gebruik van die doelen. Kijk goed op instructieplaatje van het doel hoe open te klappen en weer dicht te doen. In wedstrijdkamer staan pionnen. Deze plaatsen in verlengde 5 meter lijn en pionnen plaatsen 5 meter vanaf de middenlijn. Coaches en wisselspelers staan in 5 meter gebied. Geen ouders op het veld.

2) Veld 2 zijn aan zijde Leeuwarderweg 2 velden in blauw aangegeven voor de JO8/JO9/JO10. Doel op blauwe lijn (nabij middenlijn) en doel op blauwe achterlijn. (Doelen staan op tegelplateau). Coaches en wisselspelers staan aan zijkant van veld (zijde kantine of zijde huizen Jachthavenstraat). Spelbegeleider (oranje hesje) staat aan andere zijde veld. Geen ouders in veld of bij de doelen.

3) Veld 3 zijn met blauwe lijnen de 5 meter lijnen doorgetrokken. Als de JO11 of JO12 daar 8×8 spelen. Dan de losse goals in midden van de middenlijn en de 5 meter lijn op zijlijn van veld plaatsen. Coaches en wisselspelers in 5 meter gebied. Spelbegeleider begeeft zich op middenlijn. Geen ouders op veld.

Lytse spilers spelen altijd op veld 2, zijde tennisbanen. We hebben nieuwe goals die het gemakkelijker maken te scoren waardoor er nog meer spelbeleving komt. Afhankelijk van aantal spelers wordt een vorm en grote veld bepaald. Te denken aan 2 tegen 2 of 3 tegen 3 of zelfs bij grote aantallen 4×4. De coördinatoren zijn daarin leidend. Spelplezier staat daarbij bovenaan. Ook hier ouders niet op veld maar zijde boxen. Laat de kinderen lekker hun gang gaan. Spelbegeleider (oranje hesje) heeft wel toezicht.

Op deze wijze hopen we op een goeie manier gevolg te geven aan hetgeen de KNVB voorschrijft en hopen we dat het op het terrein van svcLSC1890 ordelijk zal verlopen. We beseffen een taak voor de coaches erbij maar zou goed zij dat zij delegeren bij ouders om alle taken te vervullen. Met zijn allen zijn we de vereniging.

svcLSC1890 een huis voor velen met taken die we allen delen.

  • Deel dit artikel