menu

Naschrift boek ’21 man’ komt eraan

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Naschrift boek ’21 man’ komt eraan

Op 21 mei vorig jaar vond op ons Sportpark de bijzondere herdenkingswedstrijd plaats, die voortvloeide uit de presentatie van het boek ’21 man’ van Peter van der Meeren. Hij had onderzoek gedaan naar de gebeurtenissen van 75 jaar eerder, toen op onze accommodatie de beruchte ‘voetbalrazzia’ plaatsvond. Vele LSC’ers bezochten niet alleen de bijzondere dag, maar kochten ook het boek. Zeker voor hen is er dit leuke bericht in deze lastige tijden: deel 2 is in aantocht!

Peter heeft een zogeheten Naschrift geschreven, met een elftal opnieuw bijzondere verhalen. Zij vloeiden voort uit de reacties op 21 man. ,,Ze waren té bijzonder om niets mee te doen’’, aldus Peter. Eén van de verhalen gaat over de vader van een bekende LSC’er. Hij ontsnapte in 1944 op opvallende wijze aan de razzia.

Het Naschrift komt 3 april uit. In verband met het coronavirus kunnen voorlopig helaas geen ‘afhaalmomenten’ worden gehouden op het Sportpark. Maar geen nood: het boek kan alvast nú worden besteld, via www.boek21man.nl . Het kost slechts 9,50 euro en kan in Sneek gratis worden thuisbezorgd, ‘coronaveilig’. Peter heeft ook dit deel 2 zonder winstoogmerk geschreven. Hij kan alleen maar hopen dat er zoveel mogelijk worden verkocht en hoopt weer op steun van vele LSC-leden. Op de site staat alles omschreven en kan worden besteld.

Dan over de herdenkingsplaquette en de ‘bevrijdingswedstrijd’. Een en ander staat gepland voor woensdagavond 20 mei. De organisatie is zich ervan bewust dat het geannuleerd/uitgesteld kan worden. Afgewacht worden de richtlijnen van de overheid zoals die na 6 april zullen gelden.

  • Deel dit artikel