menu

LSC1890 – VENO

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Komende zondag heten wij u weer hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg waar LSC 1890 opneemt tegen VENO. Hierbij wensen zij onze gasten uit Vollenhove en scheidsrechter Wever vanzelfsprekend ook van harte welkom in Sneek.

Wat betekent VENO eigenlijk? Deze vraag zal menig toeschouwer zich stellen. Intensief speurwerk op internet leert dat de afkorting staat voor: Via Eenheid Naar Ontplooiing. Met deze naam won Jannes Lok de prijsvraag die de nieuw opgerichte voetbalvereniging in 1976 had uitgeschreven. VENO is dat jaar ontstaan uit de clubs Fulnaho en S.V.V.

Dit jaar is VENO voor het eerst in de historie actief in de tweede klasse. Na twee promoties op rij (!) moet de equipe van trainer Van den Driessche zijn draai nog wel vinden. Op dit moment is de ploeg hekkesluiter. Wel werd twee weken geleden de eerste overwinning behaald. LSC is dus gewaarschuwd. Ook de dames in Vollenhove en omgeving zijn trouwens gewaarschuwd, want de exclusieve VENO boxershorts (in de maten L en XL) zijn weer volop verkrijgbaar aldus de website van de club….

Terug naar het voetbal dan. Voor LSC is deze wedstrijd tegen VENO de kans om 2019 passend af te sluiten. Voor de blauwhemden was het een merkwaardige eerste seizoenshelft met grote overwinningen, een aantal nederlagen op rij, gekke wedstrijden en een plek in de middenmoot. Vorige week tegen EMMS was wat dat betreft typerend; na een 0-4 voorsprong na een klein half uur, werd het uiteindelijk een (verdiende) 4-5 overwinning.

Met een overwinning vandaag doet LSC goede zaken en komt de vierde plaats in zicht. Die plek lijkt op dit moment het hoogst haalbare, omdat het gaatje met de bovenste drie plekken aardig groot is. Al met al zijn er genoeg belangen voor beide ploegen om er een mooie wedstrijd van te maken.

Wij wensen u een prettige en sportieve wedstrijd toe en hopen u ook in 2020 weer op ons sportpark te mogen begroeten.

Het Hoofdbestuur

  • Deel dit artikel