menu

LSC1890 – GVAV Rapiditas

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Komende zondag heten wij u wederom hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg in Sneek. LSC 1890 speelt dan haar eerste thuiswedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Ottens. van dit kalenderjaar tegen GVAV Rapiditas uit de stad Groningen.

Het in 1921 opgerichte GVAV Rapiditas is een van de grootste voetbalverenigingen van de stad Groningen met een omvangrijke historie. Het eerste elftal speelde vanaf 1954 betaald voetbal totdat FC Groningen in 1971 een feit werd. Vanaf toen ging GVAV Rapiditas verder als amateurvereniging. Veel voetballers die bij GVAV Rapiditas zijn opgeleid hebben betaald voetbal gespeeld, zoals Martin Drent, Kurt Elshot en Leonardo Bacuna.

Als we terugkeren naar het heden vinden we de Groningers dit seizoen terug op de 8e positie. Hiermee staan ze lager dan de eindklassering van vorig seizoen, toen de vierde plaats werd behaald. De equipe van trainer Bosman verloor na de winterstop de uitwedstrijd tegen Frisia met 3-1, maar wist vorige week een 4-1 thuisoverwinning te boeken op het laag geklasseerde Olyphia.

LSC 1890 haalde afgelopen week de pers met een artikel in het Friesch Dagblad met de kop ‘Elf vieze broekjes zien ze graag bij LSC 1890’ . Daarmee refereerde de schrijver aan de op karakter behaalde 3-4 overwinning op Oerterp. De mannen van trainer Erik van der Meulen herstelden zich daarmee knap na drie nederlagen op rij.

Elf vieze broekjes zijn geen garantie voor succes, maar visualiseert wel de intensiteit waarmee ‘onze Bleus’ voorop in de strijd gingen. Zondag blijven de broekjes in ieder geval schoon bij beide ploegen dankzij ons fraaie kunstgrasveld. LSC zal net als vorige week opnieuw de mouwen opstropen en alles geven om de drie punten binnen te slepen (om ook maar eens wat clichés te gebruiken). Voor onze gasten uit Groningen is een overwinning noodzakelijk om niet naar onderen te hoeven kijken.

We wensen u een prettige en sportieve wedstrijd toe.

  • Deel dit artikel