menu

LSC 1890 – Olyphia

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Beste sportvrienden,

Komende zondag heten wij u weer hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg in Sneek. LSC 1890 speelt dan haar tweede thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tegen sv Olyphia uit Noordwolde. Wij wensen onze gasten uit Noordwolde (met in het bijzonder trainer en oud LSC’ er Sido Postma) en scheidsrechter Schram dan eveneens van harte welkom in Sneek.

SV Olyphia is opgericht in 1928 en kwam de langste tijd van haar bestaan uit in de 3e en 4e klasse van het amateurvoetbal. Sinds 2012 speelt de club onafgebroken in de 2e klasse, een prima prestatie. Trainer van Olyphia is sinds dit seizoen Sido Postma, daarbij bijgestaan door een andere bekende naam, namelijk Ronny Venema, de oud-prof van o.a. SC Heerenveen. Overigens was er eerder een oud LSC’er actief als trainer bij Olyphia. Marinus van Gorkum had de groen-witten in de jaren ’90 twee seizoenen onder zijn hoede.

Olyphia zal er aanstaande zondag alles aan gelegen zijn om weg te komen uit de onderste regionen. De groen-witten kennen tot nu toe een moeizaam seizoen en staan op de voorlaatste plaats. Vorige week werd thuis met 0-3 verloren van Roden. Een overwinning vandaag betekent voor de gasten uit Noordwolde dan ook broodnodige punten in de strijd tegen degradatie.

LSC 1890 daarentegen zal deze tweede opeenvolgende thuiswedstrijd moeten winnen om in het spoor te blijven van Helpman en koploper Roden. Vorige week verspeelden de blauwhemden een 3-1 voorsprong in de slotfase en eindigde het duel tegen middenmoter GVAV Rapiditas in een 3-3 gelijkspel.

Voor beide ploegen staat er dan ook genoeg op het spel om er een boeiend duel van te maken.

We wensen u zondag een prettige en sportieve wedstrijd toe.

  • Deel dit artikel