menu

LSC 1890 – Oldeholtpade 

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

LSC 1890 – Oldeholtpade 

Wij heten u hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg, waar LSC het vandaag in een echte kraker opneemt tegen Oldeholtpade. Wij wensen onze provinciegenoten uit Weststellingwerf en scheidsrechter Knol van harte welkom in Sneek.

Als promovendus is Oldeholtpade flitsend uit de startblokken geschoten. De dorpsclub onder de rook van Wolvega wist de eerste 5 wedstrijden te winnen en voert nog steeds de ranglijst aan met 15 punten uit 6 wedstrijden. Een ongekende prestatie voor de blauwwitte brigade, die voor het eerst actief is in de tweede klasse. Vorige week kwam er wat zand in de motor, getuige de nederlaag tegen EMMS uit Slagharen. EMMS trok in een pittige strijd uiteindelijk aan het langste eind en won niet onverdiend met 3-1 in eigen huis. Desalniettemin vinden we de mannen van trainer Theo Los nog steeds terug als trotse aanvoerder van de ranglijst. VV Oldeholtpade is opgericht in 1962 en heeft iets meer dan 300 leden. De vereniging vervult een regiofunctie waarbij de leden niet alleen uit het dorp zelf komen maar ook uit o.a. Wolvega, Ter Idzard, Oldeholtwolde, Nijeholtwolde, De Hoeve en Nijeholtpade. Tot 2018 was Oldeholtpade actief in FVB, 4e en 5e klas. Vanaf het seizoen 2018/2019 is de opmars ingezet met als ultieme bekroning de promotie naar de 2e klasse aan het eind van vorig seizoen. Trainer Theo Los nam dit seizoen het stokje over van scheidend trainer Klaas Jongsma en zet tot nu toe de opwaartse lijn moeiteloos voort. Of dat resulteert in een overwinning vanmiddag in Sneek is de vraag, maar dat Oldeholtpade een talentvolle selectie heeft staat buiten kijf.

In competitieverband stonden beide ploegen twee keer tegenover elkaar in de historie: op 27 april 1997 wist LSC in de 5e klasse thuis met 4-1 te winnen (doelpuntenmakers LSC: Rutger Kuipers, Hugo van Schie, Bert Groenendal en last but not least de schrijver van dit stukje). De heenwedstrijd in november 1996 werd door Oldeholtpade met 2-0 gewonnen. Dat jaar wist LSC overigens wel beslag te leggen op het kampioenschap, waarna gestaag de opmars naar boven werd ingezet de daaropvolgende jaren. Verder kwam ik nog een uitslag van een oefenwedstrijd tegen tussen beide ploegen in februari 2020. In een doelpuntenfestijn werd het toen 4-4.

LSC had vorige week pech met de late gelijkmaker in en tegen Drachten (2-2). Hierdoor kon de equipe van Marcel Valk niet optimaal profiteren van de misstap van Oldeholtpade. Met 14 punten uit 6 wedstrijden volgt LSC de promovendus op 1 punt, waardoor we vanmiddag met recht kunnen spreken van een onvervalste topper in de tweede klasse J. De winnaar van vanmiddag mag zich koploper (blijven) noemen. Opvallend is dat beide ploegen exact hetzelfde doelsaldo hebben: 15 goals voor en 4 tegen. Alleen Emmeloord wist meer goals te maken (17 stuks), qua tegendoelpunten hebben beide ploegen de minste tegentreffers van alle ploegen uit de competitie. Topscorers zijn Emiel de Vries met 5 goals namens Oldeholtpade en Maarten Kingma en Rik Jongstra met ieder 4 goals voor LSC in dit prille seizoen.

Het zal voor alle voetballiefhebbers een interessante wedstrijd worden. Krijgen we een schaakspel te zien met weinig kansen en gesloten defensies? Of wordt het een spektakelstuk met veel kansen in een open wedstrijd en veel goals?  Hopelijk dat laatste en geen topper zoals Ajax-PSV van afgelopen zondag met een hoop irritatie, veel onderbrekingen en matig voetbal, maar gaat het publiek als winnaar naar huis.

 

Wij wensen u een prettige en sportieve wedstrijd.

LSC 1890 

Selectie onder voorbehoud

Rodi de BoerBrian Bok, Aaron Brouwer, René Cnossen, Jocelyn Haaima, Joran de Haan, Chris Haitjema, P, trick Haitjema, Rik Jongstra, Maarten Kingma, Jens Knoop, Jesse Molenaar (k), Jesse van Sermondt (, ), Bradley Steensma, Allard Westerdijk, Noël Wever, Patrick Zijda, Rens Zwaagstra
Staf:Trainer-coach: Marcel Valk,
Assistent-trainer: Carlo Serra, Keeperstrainer: Casper Lemke,
Teammanager: Ronny Sytsma,

Scheidsrechter: Joost Toebak,
Fysiotherapeut: Daadkracht,
Verzorger: Brenda Sijtsma,


Oldeholtpade
Voor zover bekend
Rick Bijl, Jesper Bos, Jesper Fischer, Hilco Krikke, Rick Jan van der Leest, Marcel Logchies, Mike Maatman, Dani Roersma, Bastiaan Schonewille Joshua Verhoef, Say Verhoef, Emiel de Vries, Marius de Vries, Mark de Vries, Peter de Vries, udie de Vries, Wouter de Vries, Christiaan Weijs

Staf:

Trainer-coach: Theo Los, Teammanagers: Rob van der Gaast, Johan de Vries en William de Vries

Scheidsrechter: M. Knol

  • Deel dit artikel