menu

LSC 1890 – OERTERP

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

LSC – Oerterp

Wij heten u hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg waar LSC 1890 het vandaag opneemt tegen Oerterp. Wij wensen onze gasten uit Oerterp en scheidsrechter Boerema van harte welkom in Sneek.

Voetbalvereniging Oerterp werd in 1949 opgericht en heeft ongeveer 600 leden. Sinds 2011 speelt de club haar wedstrijden op sportpark De Groene Greide. Oerterp speelde het grootste gedeelte van haar bestaan in de derde en vierde klasse. Eind vorige eeuw was men echter drie seizoenen actief in de tweede klasse. Na de promotie in 2017 acteert Oerterp sinds dat jaar wederom in de tweede klasse, een prima prestatie.

Dit jaar gaat het helaas wat moeizamer. We vinden onze provinciegenoot terug op de 12e plaats met 16 punten uit 19 wedstrijden. De blauw-witte brigade kende een moeizame maand april met vier nederlagen op rij. De laatste overwinning dateert van 7 april (2-3 tegen Pesse).
De ploeg van trainer Freerk Brouwer zal vandaag de punten dan ook broodnodig hebben om weer aansluiting met de onderkant van de middenmoot te krijgen. Topscorers bij Oerterp zijn Dennis van Roeden en Kees-Jan Dijk met ieder zeven goals.

LSC is de laatste weken bezig aan een fraaie inhaalrace met koploper Epe. Waar Epe de afgelopen tijd af en toe een steek laat vallen, is de LSC-brigade van trainer Valk goed op dreef. Het veldspel is prima en ook over het scorend vermogen valt de afgelopen wedstrijden niet te klagen. Statistieken zeggen echter niets, vandaag beginnen beide ploegen weer met een schone lei. Zowel boven- als onderin is het in de tweede klasse K bloedstollend spannend en dat zal het tot het eind van de competitie ook blijven.

Beide ploegen zullen het onderste uit de kan willen halen om de drie punten binnen te halen, omdat zowel LSC als Oerterp eigenlijk alleen gebaat is bij een overwinning. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie pot voetbal.

Wij wensen u dan ook een prettige en sportieve wedstrijd!

LSC 1890

Selectie onder voorbehoud

Jesse van Sermond
Jesse Molenaar
René Cnossen
Han Miedema
Rodi de Boer
Allard Westerdijk
Aaron Brouwer
Tom Doldersum
Sander Koning
Lennart Landstra
Elton Peres
Bradley Steensma
Patrick Zijda
Tarik Bourakba
Rik Jongstra
Douwe Wim Terpstra
Noël Wever
Jan Wiebe Groninger
Sergey van der Bosch
Joran de Haan
Rens Zwaagstra
Kars Drukker
Martijn Zwaga
Jens Knoop

Staf:

Hoofdtrainer: Marcel Valk
Assistent trainers: Carlo Serra, Mats Landmeter
Team manager: Ron Sijtsma
Verzorger: Brenda Sijtsma
Grensrechter: Tjalling van der Zee

Oerterp

Voor zover bekend

Marco Heeroma
Teake vd Hoek
Jorryt Taekema
Jesse Wagenaar
Jesse vd Broek
Jelmer Hijlkema
Kees-Jan Dijk
Berno Pultrum
Dennis van Roeden
Wiard Jansma
Jorrit Hijlkema
Pim Boekema
Jasper Rol
Jorrit Bosma
Sybren Walinga
Roland Haarsma
Albert Pieter Sibma

Staf:

Hoofdtrainer: Freerk Brouwer
Teammanager: Otto de Wrede
Verzorger: Piet Muskita
Grensrechter: Gerk Hijlkema

 

Scheidsrechter: J. Boerema

  • Deel dit artikel