menu

LSC 1890 – LAC Frisia 3-5

Bestuursmededeling Geplaatst door

Komende zondag heten wij u wederom hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg waar LSC 1890, onder leiding van scheidsrechter Alkema, dan uitkomt tegen de oudste voetbalvereniging van Friesland, LAC Frisia 1883.

LAC Frisia 1883 is, net als LSC 1890, een vereniging met een roemrijk verleden. In 1925 bijvoorbeeld werd Frisia kampioen van het noorden en streed zij om het landskampioenschap. Ook in de vele jaren die volgden wisten de Leeuwarders mooie successen te behalen. Dit jaar vinden we Frisia terug in de 2e klasse (voor het dertiende seizoen in deze eeuw) en wel op de vijfde plaats.

Afgelopen zondag tegen GVAV Rapiditas stevende Frisia af op een 3-3 gelijkspel, maar dankzij een treffer van Jordy Hoekema in de slotseconde wisten de Leeuwarders alsnog te winnen. Door deze zege doet Frisia nog volop mee om de bovenste plaatsen. Daarnaast zijn de Leeuwarders nagenoeg verzekerd van de nacompetitie door een goede reeks in de tweede periode.

Voor LSC 1890 is het zaak om te kijken of vandaag wel de volle winst gepakt kan worden na de 2-2 van afgelopen zondag tegen Helpman. Opnieuw is dit een mooie testcase dus voor de mannen van Erik van der Meulen. De verliezer van vanmiddag zal voorlopig afhaken in de titelrace, de winnaar kan nog met een schuin oog naar koploper Roden kijken. Voor beide ploegen lonkt sowieso de nacompetitie.

Wij wensen u een prettige en sportieve wedstrijd toe. Na afloop is er een draaiend rad in ons sfeervolle restaurant en wordt de wedstrijd Ajax-PSV live uitgezonden.

  • Deel dit artikel