menu

LSC 1890 1 – Zuidwolde 1

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

LSC 1890 – Zuidwolde

Wij heten u hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg, waar LSC het vandaag opneemt tegen Zuidwolde. Wij wensen onze gasten uit Drenthe en scheidsrechter Beerens van harte welkom in Sneek.

Eerst een stukje historie over de opponent: VV Zuidwolde (clubkleuren rood en zwart) is opgericht in 1947 en telt tegenwoordig ongeveer 500 leden. De beide dorpsclubs VV Zuidwolde en zaterdag derdeklasser ZZVV Zuidwolde delen hetzelfde sportpark en beschikken over een kunstgras hoofdveld. Sinds 2006 schommelen de rood zwarten tussen de tweede en derde klasse. In 2017 eindigde vv Zuidwolde op een vierde plek in de derde klasse D en promoveerde de club via de nacompetitie naar de tweede klasse. 

Vorig seizoen eindigde de Drentse equipe op de twaalfde plek en wist men alleen Oerterp onder zich te houden. Vervolgens lukte het Zuidwolde om handhaving te realiseren via de nacompetitie middels een mooie 2-1 zege op Gorredijk. Dit seizoen kent echter een stroeve start. De mannen van de nieuwe trainer Erik Hegen pakten alleen bij Drachten een punt in een spectaculaire 3-3. De andere drie wedstrijden werden helaas verloren, waardoor Zuidwolde zich wederom in de onderste regionen bevindt. Winst vandaag in Sneek is dan ook een welkome opsteker. Er is dan weer volop aansluiting met de middenmoot en met het nodige zelfvertrouwen zal men terugreizen naar Drenthe.

LSC wil daarentegen de goede reeks in thuiswedstrijden voortzetten. Met twee thuisoverwinningen is de ploeg van Marcel Valk prima gestart aan de Leeuwarderweg. Met daarbij de vier punten uit de eerste twee uitduels kun je concluderen dat LSC weer een rol van betekenis speelt in deze competitie met 10 punten uit 4 wedstrijden. Alleen koploper (en promovendus) Oldeholtpade doet het nog beter met de volle winst uit de eerste vier duels.

Beide ploegen zullen naar verwachting dan ook vol voor de winst gaan; LSC wil geen averij oplopen in de strijd om de koppositie en Zuidwolde zal alles in het werk stellen om de eerste overwinning te vieren. Wij hopen in ieder geval op een mooi schouwspel en een aangename herfstdag.

Wij wensen u dan ook een prettige en sportieve wedstrijd.

LSC 1890

Selectie onder voorbehoud

Rodi de Boer
Brian Bok
Tristan Bron
Aaron Brouwer
René Cnossen
Daan Daniëls
Jocelyn Haaima
Joran de Haan
Chris Haitjema
Patrick Haitjema
Rik Jongstra
Maarten Kingma
Jens Knoop
Jesse Molenaar (k)
Jesse van Sermondt (k)
Bradley Steensma
Allard Westerdijk
Noël Wever
Patrick Zijda
Rens Zwaagstra

Staf:Trainer-coach: Marcel Valk
Assistent-trainer: Carlo Serra
Keeperstrainer: Casper Lemke
Teammanagers: Jan Lourens, Dennis Betten
Assistent-scheidsrechter: Joost Toebak
Fysiotherapeut: Daadkracht
Verzorgers: Brenda Sijtsma, Wiebe Westra

ZuidwoldeVoor zover bekend

Jur Dekker
Mark van de Beld
Nick Wijbinga
Frans Capellen
Chiel Dekker
Martijn Spijkerman
Nico Schulting
Ralph Zantinge
Twan van ’t Zand
Steven Berghuis
Bas Hempen
Bram Klein
Joris de Roo
Wesley Steenbergen
Jelmer Timmer
Mathijs Steenbergen
Robin Comello
Tiemen Wegman

Staf:Trainer-coach: Erik Hegen
Assistent-trainer: Leon Schoemaker
Teammanager: Gilian van der Heide
Assistent-scheidsrechter: Henk van de Berg
Verzorger: Sjors Boon

Scheidsrechter:N. Beerens

  • Deel dit artikel