menu

LSC 1890 1 – SC Emmeloord 1

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

LSC 1890 1 – SC Emmeloord 1

Wij heten u alvast hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg waar LSC 1890 het zondag in een onvervalste kraker opneemt tegen SC Emmeloord. Wij wensen onze gasten uit de polder en scheidsrechter Beijert van harte welkom in Sneek.

SC Emmeloord is samen met Dalen de runner-up in de competitie met een achterstand van zes punten op koploper LSC. De ploeg uit de polder wist twee weken geleden in een rommelige wedstrijd een 0-1 zege in Drachten uit het vuur te slepen. Daarmee staat Emmeloord keurig op een tweede plek en doen ze met nog twee wedstrijden voor de boeg nog volop mee om de ‘scudetto’. De wedstrijd van zondag is daarbij voor Emmeloord cruciaal. Alleen winst volstaat om nog in de race te blijven voor de titel. Na zondag speelt Emmeloord nog thuis tegen de huidige nummer vier Oldeholtpade. Daarna zijn de kaarten geschud en kunnen we de eindbalans opmaken van deze spannende competitie in 2J.  Dat SC Emmeloord een goede ploeg heeft staat buiten kijf. Daarnaast heeft de equipe van trainer Robert Staarman ook de huidige topscorer van de competitie in de gelederen in de persoon van Wouter van der Velden. De spits trof dit seizoen maar liefst 22 keer doel, waarmee hij op eenzame hoogte staat op de topscorerslijst in 2J.

LSC is dus gewaarschuwd en zal het zondag dan ook niet cadeau krijgen. De meest recente competitiewedstrijd, ook van twee weken geleden, resulteerde in een zwaarbevochten 3-2 zege op St. Annaparochie. Zondag hebben de blues het kampioenschap in eigen hand, waarbij een gelijkspel volstaat. De titel zou ook de kroon op het werk zijn van trainer Marcel Valk. De afgelopen jaren bouwde hij aan een mooi, talentvol team met attractief voetbal, maar strandde LSC telkens in het zicht van de haven. Hopelijk gaat het zondag anders en kunnen we de kampioensvlag in top hangen op sportpark Leeuwarderweg. SC Emmeloord zal de huid echter zo duur mogelijk verkopen om het kampioensfeest van LSC nog even uit te stellen en de spanning erin te houden.

Of we Napolitaanse taferelen met een dagenlang volksfeest krijgen na een eventuele titel van LSC valt nog te bezien. Maar dat er een extra glaasje zal worden gedronken is zeker. Voorlopig is het echter nog niet zover en wacht ons nog een spannende ontknoping.

Alle leden, ouders, belangstellenden en supporters zijn hierbij dan ook van harte welkom op ons sportpark om ons eerste elftal aan te moedigen en er een mooie middag van te maken. Komt allen!

Wij wensen u een prettige wedstrijd!

LSC 1890
Selectie onder voorbehoud

Rodi de Boer
Brian Bok
Aaron Brouwer
René Cnossen
Daan Daniëls
Jocelyn Haaima
Joran de Haan
Patrick Haitjema
Rik Jongstra
Maarten Kingma
Jens Knoop
Jesse Molenaar (k)
Jesse van Sermondt (k)
Bradley Steensma
Allard Westerdijk
Noël Wever
Rens Zwaagstra

Staf:
Trainer-coach: Marcel Valk
Assistent-trainer: Janco Croes
Keeperstrainer: Casper Lemke
Teammanagers: Ronnie Sijtsma en Carlo Serra
Assistent-scheidsrechter: Abele Bakker
Fysiotherapeut: Daadkracht
Verzorgers: Brenda Sijtsma en Wiebe Westra

 

SC Emmeloord
(voor zover bekend)

Hans Portijk
Daan Zuidberg
Niels Brands
Olav Sieljes
Kars Dijkstra
Wiebe Koopmans
Jeroen Sipma
Thijs Landers
Wouter van der Velden
Marc Loosman
Jelle Zaal
Mylan Bouma
Lars Sipma
Rik Beekman
Gerke Schaap
Koen de Jonge
Lucas Loosman
Wouter Spit
Sjirk de Vries
Jordy Benjamins
Luca Apeldoorn
Luuk Kappers

Staf:

Trainers: Robert Staarman, Wilfred Spielhagen
Keeperstrainer: Marcel Tiemens
Teammanagers: Herman Vos, Wesley Schipper, Edwin Berende
Medische staf: Kyra Ronner, Wouter Spit
Assistent-scheidsrechter: Leo Brugman

Scheidsrechter
T. Beijert

  • Deel dit artikel