menu

AFGELAST LSC 1890 1 – S.V. Epe 1

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

LSC – SV Epe

update: ivm sneeuwval is het veld afgekeurd en gaat de wedstrijd helaas niet door.

Alvast Hartelijk welkom op deze donderdagavond, waar LSC 1890 het in een regelrechte kraker opneemt tegen koploper Epe. Wij wensen onze gasten uit Gelderland en scheidsrechter De Jong van harte welkom in Sneek.

SV Epe kent tot nu toe een vliegende start van de competitie met maar liefst 12 overwinningen op rij. Deze zegereeks kwam afgelopen zondag enigszins verrassend ten einde na de 3-2 nederlaag tegen EMMS. Aan de andere kant weet je dat die nederlaag er ooit een keer komt. Desalniettemin staat de club uit Gelderland (opgericht in 1939) nog steeds fier bovenaan in de tweede klasse K.

Epe kent een mooie sportieve historie, zoals de promotie naar de toenmalige hoofdklasse zondag in het seizoen 1992/93. Het verblijf op het hoogste niveau van het amateurvoetbal duurde echter maar 1 seizoen.
Deze eeuw leek SV Epe een abonnement te hebben op de derde klasse B. Maar liefst 16 seizoenen acteerde de blauw-witte equipe in deze league, met daarin vooral teams uit Gelderland en Overijssel. Door een herindeling van de competitie kwam Epe na het kampioenschap in 2020 meer clubs boven de IJssel tegen. Tot dusver legt dit de club geen windeieren, want men is op koers om weer een treetje hoger te gaan. De eerste periodetitel is in ieder geval binnen.

LSC daarentegen zal het gat met Epe koste wat het kost terug willen brengen naar drie punten. De ploeg van Marcel Valk kende een goede generale met een (niet eens) geflatteerde 8-2 zege op Pesse. Het veldspel van afgelopen zondag biedt voldoende vertrouwen voor de topper van vanavond. En ook over de scherpte voor de goal viel niet te klagen tegen Pesse. Wat doeltreffendheid betreft heeft Epe ook recht van spreken. De Gelderlanders troffen in 13 wedstrijden maar liefst 49 keer het doel en hebben met Stefan Lokhorst de huidige topscorer (15 goals) van de competitie in de gelederen. LSC is dus gewaarschuwd.
Alle ingrediënten zijn in ieder geval aanwezig voor een mooie voetbalavond hier in Sneek.

Als slotakkoord nog een interessante voetbalvraag voor de Sneeker voetballiefhebbers: welke trainer werd drie keer kampioen met Real Madrid, maar degradeerde met SV Epe in de jaren zestig? De echte kenners zullen het antwoord ongetwijfeld weten….

Wij wensen u een prettige en sportieve wedstrijd.

LSC 1890

Selectie onder voorbehoud

Jesse van Sermond
Jesse Molenaar
René Cnossen
Han Miedema
Rodi de Boer
Allard Westerdijk
Aaron Brouwer
Tom Doldersum
Sander Koning
Lennart Landstra
Elton Peres
Bradley Steensma
Patrick Zijda
Tarik Bourakba
Rik Jongstra
Douwe Wim Terpstra
Noël Wever
Jan Wiebe Groninger
Sergey van der Bosch
Joran de Haan
Rens Zwaagstra
Kars Drukker
Martijn Zwaga

Staf:

Hoofdtrainer: Marcel Valk
Assistent trainers: Carlo Serra, Mats Landmeter
Team manager: Ron Sijtsma
Verzorger: Brenda Sijtsma
Grensrechter: Fleur Knevelman

Epe

Voor zover bekend

Bas van Schoonhoven
Tijn Nijhof
Bas Smit
Rene Suurland
Gerrit Calkhoven
Koen Logen
Mart Nijhof
Stefan Lokhorst
Nick Krijgsman
Henk Slot
Maurits de Jong
Lars Krijgsman
Chiel Brummel
Luke Berghoff
Rick van Beek
Twan Huiskamp
Sven Hoogenboezem
Arthur Leerkes

Hoofdtrainer: Martijn de Haas
Assistent trainer: Michel Habets
Team manager: Henk van Boven
Verzorger: Myrte Jobse
Grensrechter: Herman van Essen

Scheidsrechter J. de Jong

  • Deel dit artikel