menu

LSC 1 – Heerde

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Komende zondag heten we u hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg waar LSC 1890 het dan opneemt tegen Heerde. Wij wensen onze gasten uit Heerde en scheidsrechter De Jong  alvast van harte welkom in Sneek.

Heerde staat momenteel met 21 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van 31 voor en 17 tegen op een keurige 6e plek in de tweede klasse K. Daarmee staan ze een plekje lager dan LSC.  De geel zwarten wonnen vijf keer, speelden zes keer gelijk en verloren twee wedstrijden. Na de winterstop won Heerde thuis nipt met 1-0 van DTD en twee weken geleden bleven de geel zwarten op een 0-0 gelijkspel bij VV Beilen steken.

Heerde werd op 12 september 1912 in de clubkleuren geel zwart opgericht. De club telt ongeveer 500 leden onderverdeeld in drie seniorenteams op de zondag, een recreatieteam op de zaterdag, drie juniorenteams, acht pupillenteams, veteranen een meiden/vrouwenvoetbal afdeling.

Vanaf 2006 tot 2017 was Heerde een stabiele derdeklasser. In 2017 keerde Heerde na een afwezigheid van 35 jaar weer terug in de tweede klasse. Na een vierde plek in 2018 eindigde Heerde vorig seizoen op een derde plek in de Tweede Klasse, de hoogste notering ooit. De topscorers bij Heerde zijn Stijn Rorije en Nick Weijenberg met acht doelpunten.

Voor LSC 1890 is het zaak om vandaag weer de 3 punten binnen te halen. Na de mooie winst in de thuiswedstrijd tegen Dedemsvaart staan de blues nu bovenaan in de 2e periode. Een periodetitel lijkt op dit moment het hoogst haalbare voor LSC. De afstand met de koplopers Lemelerveld en Frisia lijkt momenteel te groot om nog een rol van betekenis in de titelstrijd te kunnen spelen.

Een toetje in de vorm van de nacompetitie zou echter een mooi afscheid zijn voor scheidend trainer Erik van der Meulen.

Wij wensen u een prettige en sportieve wedstrijd toe.

  • Deel dit artikel