menu

LSC 1 – DTD

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Komende zondag heten wij u weer hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg waar LSC 1890 het dan opneemt tegen DTD . Hierbij wensen wij onze gasten uit Jelsum en scheidsrechter Vegter eveneens alvast van harte welkom in Sneek.

DTD verloor vorige week met 0-2 van Frisia waardoor we De Trije Doarpen terugvinden op de 13e plaats. Dit seizoen staat de ervaren Friese trainer Marius Hendriks aan de het roer bij DTD. Deze trainer heeft een indrukwekkende staat van dienst en is al ruim 25 jaar als trainer actief in het amateurvoetbal.

Jarenlang speelde DTD een bescheiden rol in het amateurvoetbal en schommelde het tussen de 4e en 5e klasse. Sinds 2015 is DTD een stabiele en evenwichtige tweedeklasser. In 2017 eindigden de groen gelen op een verdienstelijke 4e plek in de subtop, maar vorig seizoen bleef het net boven de degradatiezone op een 10e plek hangen. Dit seizoen gaat het iets moeizamer, een overwinning zondag is dan ook hard nodig.

Hetzelfde geldt voor thuisploeg LSC 1890. Na 4 nederlagen op rij vinden we de blauwhemden terug op de teleurstellende 12e plaats met evenveel punten als DTD. De ploeg zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen om maar een cliché te noemen. Soms trekt de trainersstaf dan alle registers open om het tij te keren; andere trainingsvormen, paintballen, een avond doorzakken, nieuwe spelers proberen, tactiek wijzigen, etc. Maar voetbal blijft een onverklaarbaar fenomeen waardoor ballen er ineens wel in kunnen gaan en het zomaar kan draaien binnen een ploeg. Laten we hopen dat dit vandaag ook weer voor LSC 1890 gaat gelden. Het belooft op voorhand in ieder geval een spannende partij te worden omdat er voor beide teams meer dan genoeg op het spel staat.

Wij wensen u alvast een prettige en sportieve wedstrijd toe.

  • Deel dit artikel