menu

LSC 1 – Dedemsvaart

Bestuursmededeling Geplaatst door

Komende zondag heten wij u hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg waar LSC 1890 het in de eerste thuiswedstrijd van 2020 opneemt tegen SV Dedemsvaart. Wij wensen onze gasten uit Dedemsvaart en scheidsrechter Schoonderwoerd van harte welkom in Sneek.

Dedemsvaart staat met 17 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van 22 voor en 32 tegen op een 7e plek. Opmerkelijk is dat Dedemsvaart thuis 14 punten wist te pakken en op vreemde bodem tot nu toe slechts 3 punten. Vorige week werd thuis met 0-2 verloren van Emmeloord. Hoofdtrainer Arnoud Rouwenhorst is bezig aan zijn vijfde en laatste seizoen bij SV Dedemsvaart. Het is nog niet bekend waar de Zwollenaar volgend seizoen actief zal zijn.De topscorer bij SV Dedemsvaart is Dilan van Bree met 5 doelpunten. Daarachter volgen Mick Kuilder, Quinten Prins en Ben Gerritsen met 4 en 3 treffers.

LSC had vorige week een valste start van 2020. Na een spectaculair duel in Lemelerveld stonden de blauwhemden uiteindelijk met lege handen na een 4-3 nederlaag. Wel wist LSC knap terug te komen tot 2-2 tegen de koploper na een 2-0 achterstand. Vandaag kan met een overwinning goede zaken gedaan worden met het oog op de tweede periode. Hierin is Jubbega nog ongeslagen, maar kan LSC de druk op de ketel houden met een overwinning. Een periodetitel lijkt momenteel het hoogst haalbare voor de mannen van scheidend trainer Erik van der Meulen.

In verband met het overlijden van Geert Bouma op 11 januari jl. wordt voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen. Geert Bouma, LSC ’er in hart en nieren, clubicoon van onze vereniging overleed op bijna negentig jarige leeftijd.  Vanaf 1948 tot en met 1968 was Geert keeper in het eerste elftal. Hij heeft 358 officiële wedstrijden gekeept in het eerste en staat daarmee derde op de eeuwige lijst van spelers met gespeelde wedstrijden in het eerste elftal.  In het seizoen 1973-1974 werd Geert voorzitter van de jeugdcommissie en zou dat vele, vele jaren blijven. Voor al zijn enorme verdiensten voor LSC 1890 werd Geert in 1970 benoemd tot Lid van Verdienste en in 1986 tot Erelid van onze vereniging. In 2003 werd Geert voor al deze verdiensten Koninklijk onderscheiden.

Namens het Bestuur van s.v.c. LSC1890

  • Deel dit artikel