menu

Koploper LSC1 wint weer…

Bestuursmededeling Geplaatst door

Bron: friesch dagblad
Je kon een speld horen vallen in de kleedkamer van Jubbega, na afloop van de verloren topper tegen koploper LSC 1890. Wéér lukte het niet in een topduel op het eigen Heidefjild, net als op 28 oktober tegen Roden. Wéér werd het 1-2 voor de bezoekers en net als toen was er ook gisteren het gevoel dat er meer in had gezeten. Jubbega, dat als derde de negende speelronde inging, moest een pas op de plaats maken in de tweede klasse K. Er zijn vele ongeschreven wetten in het voetbal en de huidige nummer vijf leerde een belangrijk lesje van de Snekers.

,,Als je zelf de kansen niet maakt, dan wordt het een lastig verhaal.” Jubbega-trainer Inne Schotanus begon met misschien wel de bekendste ongeschreven voetbalwet. ,,Nu gaan we er in een topper opnieuw met 1-2 af, terwijl we qua kansenverhouding beide keren moeten winnen. Toppers worden beslist op details. Dan kun je van alles vinden van de tegengoals die je krijgt, maar het begint bij jezelf.”

De trainer stak de hand in eigen boezem, terwijl er het nodige commentaar was op het winnende doelpunt van de LSC 1890 in de 84e minuut. Niet zozeer op het doelpunt van matchwinner Daan ‘Dubbel D’ Daniëls, maar wel op de aanleiding. Een indraaiende vrije trap was even daarvoor aan alles en iedereen voorbij gegaan, maar tegen ieders verwachting in gaf scheidsrechter Martijn Gerbrandy uit Groningen een hoekschop. Terwijl de spelers van Jubbega zich daar nog over opwonden, zagen ze de middenvelder van LSC 1890 over het hoofd en hij punterde de bal bij de tweede paal raak.

Dat maakt deze nederlaag extra vervelend

Schotanus had zich het meeste druk gemaakt over de gelijkmaker in de 77e minuut. Daan Daniëls vocht zich een weg langs drie spelers van Jubbega, kreeg de bal bij aanvaller Lars Bos en bediende Rodi de Boer op maat voor de 1-1. ,,Op zo’n moment moet je je hele hebben en houwen voor de bal gooien”, vond Schotanus over het duel dat door Daniëls gewonnen werd. ,,Je moet weten wat er op dat moment van je gevraagd wordt, maar er zijn een paar die dat niet voor elkaar krijgen. We kunnen dit soort duels nog niet over de streep trekken en daarom zijn we nog niet goed genoeg om echt bovenin mee te doen.”

  • Deel dit artikel