menu

Komende zondag: LSC-1 tegen sv Olyphia

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Beste sportvrienden,

Aanstaande zondag heten wij u wederom hartelijk welkom op het Sportpark Leeuwarderweg in Sneek. Voor LSC 1890 staat dan de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar op het programma tegen sv Olyphia. Wij wensen de gasten uit Noordwolde (met in het bijzonder trainer en oud LSC’ er Sido Postma) en scheidsrechter Leistra van harte welkom in Sneek.

SV Olyphia is opgericht in 1928 en kwam de langste tijd van haar bestaan uit in de 3e en 4e klasse van het amateurvoetbal. Sinds 2012 speelt de club onafgebroken in de 2e klasse, een prima prestatie. Trainer van Olyphia is sinds dit seizoen Sido Postma, daarbij bijgestaan door een andere bekende naam, namelijk Ronny Venema, de oud-prof van o.a. SC Heerenveen. Overigens was er eerder een oud LSC’ er actief als trainer bij Olyphia. Marinus van Gorkum had de groen-witten in de jaren ’90 twee seizoenen onder zijn hoede.

LSC 1890 zal de laatste thuiswedstrijd van 2018 passend af willen sluiten met drie punten. Vorige week kwamen de blauwhemden helaas niet in actie omdat de wedstrijd bij Roden werd afgelast. Deze wedstrijd staat echter voor volgende week opnieuw ingepland. Bij winst vandaag verstevigt LSC 1890 de koppositie en zullen de mannen van Erik van der Meulen de topper tegen Roden vol vertrouwen tegemoet zien.

Olyphia zal er alles aan gelegen zijn om dit te voorkomen. De groen-witten kennen tot nu toe een moeizame eerste seizoenshelft met tweemaal winst, tweemaal een gelijkspel en zeven nederlagen. Vorige week werd thuis nipt met 2-3 verloren van Oerterp. Een overwinning vandaag betekent echter weer aansluiting met de middenmoot. Al met al zijn er voldoende ingrediënten aanwezig om er een mooie voetbalmiddag van te maken.

We wensen u een prettige en sportieve wedstrijd toe en wensen u alvast een voorspoedig 2019.

  • Deel dit artikel