menu

KNVB WEDSTRIJDFORMULIER EN SPELERSPAS

Bestuursmededeling Geplaatst door

De KNVB heeft weer een paar veranderingen in petto die met ingang van het volgende seizoen 2017-2018 worden ingevoerd. Het gaat om het mobiel digitaal wedstrijdformulier en de digitale spelerspas die beide via de nieuwe Wedstrijdzaken-app zullen worden gerealiseerd.

Het amateurvoetbal stapt dus volgend seizoen over naar het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone of tablet gaan. De nieuwe app is dit seizoen gebruikt en getest in het zaal- en veldvoetbal en de ervaringen van voetballers, bestuursleden en scheidsrechters zijn dermate positief dat met ingang van volgende seizoen volledig wordt over gegaan naar het nieuwe systeem.

Met deze app kost het invullen van de wedstrijdformulieren minder tijd en moeite, zo meldt de KNVB. Dit betekent minder administratief werk en voor vrijwilligers is het erg belangrijk dat er minder tijd verloren gaat. En na afloop van de wedstrijd is er meer tijd voor ‘de derde helft’. Via bijeenkomsten, online informatie en persoonlijk contact zal de KNVB de komende periode alle verenigingen en wedstrijdofficials ondersteunen bij de introductie van het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Op KNVB Assist zal alle beschikbare informatie worden gepubliceerd.

Spelerspassen

Onderdeel van de Wedstrijdzaken-app zijn ook de digitale spelerspassen. Hierdoor worden de huidige plastic spelerspassen met ingang van volgend seizoen afgeschaft. De uitlevering van deze passen stopt op zeer korte termijn. Per 4 maart is het daarom, voor dit lopende seizoen, toegestaan om te spelen met een geldige officiële legitimatie in plaats van een spelerspas. Verlopen spelerspassen hoeven na 3 maart niet meer vernieuwd te worden. In de toekomst zal een spelerspas ook niet meer verlopen; dit proces gaat volledig digitaal.

Ook dit seizoen kan de app al gebruikt worden, alleen nog niet voor het wedstrijdformulier. Ieder lid, speler of staf, kan zijn of haar persoonlijke programma en uitslagen raadplegen en ook de digitale spelerspas. Wedstrijdofficials kunnen de Wedstrijdzaken-app ook gebruiken voor het persoonlijke programma (aanstellingen) en kunnen via de app eventueel een afmelding doorgeven, net als via het Official Portal. De genoemde Wedstrijdzaken-app is te downloaden voor iOS en Android.

Bron: KNVB

  • Deel dit artikel