menu

JO19-1 naar finale beker!!!!

Bestuursmededeling Geplaatst door

De afgelopen weken hebben we jullie op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen mbt de strafschoppenserie die s.v.c.LSC1890 JO19-1 won, echter waartegen Veendam 1894 protest aantekende. Bestuur amateurvoetbal KNVB kende dat protest toe en de strafschoppenserie zou overnieuw moeten waar het mis was gegaan. LSC ging tegen dit besluit in protest daar zij de overtuiging had dat het bestuur amateurvoetbal niet bevoegd was in deze. Vanavond, 20 mei, ontving LSC een reactie op dit bezwaar welke hierbij integraal is gevoegd.

“Geachte besturen,

Op 30 april jl. is de bekerwedstrijd LSC 1890 JO19-1 – Veendam 1894 JO19-1 gespeeld en geëindigd in een gelijkspel en is de winnaar vervolgens bepaald door het nemen van strafschoppen. Na het nemen van de strafschoppenserie kwam LSC 1890 JO19-1 hier als winnaar uit naar voren.

Veendam 1894 meldde op donderdag 2 mei jl. dat niet alle strafschoppen zijn genomen volgens het ABBA-systeem zoals genoemd in het KNVB-district Noord – Bekerbesluit 2018/’19 (bekerbesluit jeugd, categorie A). Daarop heeft het bestuur amateurvoetbal besloten dat de strafschoppenserie gedeeltelijk over diende te worden genomen en wel vanaf strafschop 13. Tegen dit besluit heeft LSC 1890 protest aangetekend en aangegeven dat er geen reglementaire grondslag bestaat voor dit besluit.

Naar aanleiding van dit protest stelt het bestuur amateurvoetbal vast dat het betreffende bekerbesluit inderdaad niet voorziet in een bevoegdheid voor het bestuur amateurvoetbal om de strafschoppenserie, die is genomen na afloop van de onderhavige wedstrijd, (gedeeltelijk) opnieuw te laten nemen.

Gelet op het voorgaande heeft het bestuur amateurvoetbal zijn besluit heroverwogen en besloten dat dat de strafschoppenserie niet dient te worden overgenomen. Dit houdt in dat de onderhavige bekerwedstrijd is gewonnen door LSC 1890 JO19-1.

Namens het bestuur amateurvoetbal vertrouw ik erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND”

Op 1 juni 2019 zal JO19-1 derhalve de finale KNVB-beker Noord spelen tegen GVAV-Rapiditas te Zuidwolde

  • Deel dit artikel