menu

In memoriam | Joop de Jong

Bestuursmededeling Geplaatst door Arjen Posthuma

IN MEMORIAM

Joop de Jong, Lid van Verdienste van svc LSC 1890,overleden.

Op 84 jarige leeftijd is op vrijdag jongstleden overleden Joop de Jong. Een LSC’r in hart en nieren en voor de oudere generaties in onze vereniging zeer bekend, een begrip. Joop werd op jeugdige leeftijd lid van LSC 1890 en werd in 1954 lid van de selectie van het eerste elftal.

Joop speelde vanaf 1954 tot en met 1969 203 wedstrijden in het eerste elftal. Hij was, volgens de overlevering, een razendsnelle rechtsbuiten. Daarna heeft Joop nog een aantal seizoenen in lagere elftallen gevoetbald en werd leider van het tweede elftal. In zijn tweede jaar als leider werd dit team kampioen. Maar de relatie tussen Joop en LSC 1890 bestond niet alleen uit voetballen. Integendeel, na zijn actieve voetbalperiode heeft hij jarenlang erg veel vrijwilligerswerk gedaan.

Daarvoor werd hij tijdens het jubileumfeest van het negentig jarige bestaan van LSC 1890 benoemd tot Lid van Verdienste. Tijdens het zelfde feest werd aan Joop ook nog een erespeld van de KNVB uitgereikt.

Een greep uit zijn vrijwilligerswerk.
Joop haalde jarenlang de zogenaamde totoformulieren op. Deze totoformulieren brachten geld in het laatje voor LSC 1890.

Samen met zijn echtgenote ook weer jarenlang wekelijks het stencilen van de Penalty. Op de Penalty stonden de wedstrijden, de bijhorende wedstrijdnummers, opstellingen, tijdstip van de wedstrijden en dergelijke van het komend weekend vermeld. Anderen brachten dan de Penalty rond. Ook vele, vele jaren was Joop betrokken bij het terreinbeheer van het sportpark en, om het op zijn Sneekers te zeggen, “kryte hij de linen’. Als lid van de beroemde OPC in die jaren organiseerde hij met de andere OPC-leden feestavonden van LSC 1890 en de altijd zeer gezellige maandelijkse klaverjasavonden.

Het is goed om nog eens de namen te vermelden van de mensen met wie Joop in die tijd nauw samenwerkte bij LSC 1890 en inmiddels ook allemaal al overleden: Joop Dijkstra, Jack Boers, Age van Hattem, Peter de Vries, Willem Cnossen en Willem Kick.

Lid van Verdienste maar dus meer dan een verdienstelijk lid van LSC 1890: een voortreffelijk lid.

Joop bedankt voor al je inzet voor LSC 1890 en rust zacht.

Onze condoleances aan Maud en de kinderen en schoon- en kleinkinderen. Veel sterkte toegewenst in deze dagen.

Bestuur LSC 1890

 

  • Deel dit artikel