menu

Footbar vs LSC 1890

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Waar alle leden van LSC 1890 eigenlijk winterstop hebben was er afgelopen maandag voor een aantal jongens uit de JO17 nog een unieke kans. Ze mochten namelijk als één van de eerste in Nederland de Meteoor-band van het bedrijf Footbar testen!

Footbar is een Frans bedrijf met het product; de Meteoor-band. Dit is een band die voetballers dragen tijdens trainingen en wedstrijden en geeft je allerlei data terug over je prestaties die je kan bekijken in de zogenaamde Footbar app. Het product is in Frankrijk al onwijs populair en groeit met de dag, echter wil Footbar ook Nederland kennis laten maken met deze band. Footbar heeft inmiddels al een officiële samenwerking met de KNVB, de KNVB wil deze band namelijk ook graag implementeren bij voetbalverenigingen in Nederland. Dit doen ze door middel van een aantal testtrainingen door het hele land om te peilen hoe het product bevalt, zo ook afgelopen maandag bij ons op het terrein.

Het project wordt geleid door 5 internationale studenten van de Hoge School in Amsterdam die afgelopen maandag een test training kwamen verzorgen. In deze training speelde de mannen van LSC 1890 verschillende partijvormen en deden ze allemaal challenges. Na afloop van deze training konden ze allemaal hun prestaties bekijken in de Footbar app en die ook nog eens met elkaar vergelijken! De studenten stelde veel vragen en de jongens mochten al hun bevindingen met ze delen. Na afloop hadden de mannen dan ook zeker een pizza verdiend!

Al met al een hele belevenis voor de mannen en een ontzettend leuke avond!

  • Deel dit artikel