menu

Commissie gebouwen-terrein beheer

Bestuursmededeling Geplaatst door

De Commissie Gebouw- / Terrein Beheer rekent de komende maanden op onze leden, jeugdleden en de ouders van onze jeugdleden.

De Commissie Gebouw- / Terrein Beheer, destijds initiatienemer van de actie “Doneer uw lege statiegeld flessen voor het 2e kunstgrasveld” zag begin dit jaar met lede ogen aan dat onze eigen (jeugd)leden, de goeden daargelaten, weinig tot geen statiegeld flessen meer doneerden. Wat zijn nu 1-2 flessen per week per lid.
Omdat bovengenoemde commissie vanwege de droogte minder werkzaamheden had uit te voeren op onze accommodatie heeft men zich verdienstelijk gemaakt door zelf het voorbeeld te geven om meer flessen te verzamelen. Door containers te plaatsen bij de watersportbedrijven en de camping vlakbij het Sportpark werden in 3 maanden 1800 flessen verzameld. Een bedrag van 450 euro. Ook werden er kalklijnen gezet op het camping terrein om de tentplaatsen tijdens de Sneekweek beter te markeren. Ook de 50 euro voor die werkzaamheden zijn gedoneerd aan de actie.
De Commissie Gebouw- / Terrein Beheer hoopt nu dat leden, jeugdleden en ouders van leden hierdoor weer gemotiveerd worden om periodiek hun lege statiegeldflessen te deponeren in het gat in de tribune naast de deur van de “Ouwe Scheids” onder het bord van de actie.
De actie heeft tot nu toe ruim 2200 euro opgeleverd. Als iedereen die 1-2 flessen per week inlevert, dan kunnen we de 3000 euro dit jaar nog halen.
Naast bovengenoemde activiteiten hebben we afgelopen woensdag, met dank aan het bestuur, nieuwe grote vaste goals kunnen plaatsen op het hoofdveld. Met deze “Swansea kooidoelen” hopen we dat onze netten langer meegaan en dat we met behulp van de spanstangen de netten beter kunnen spannen zodat het aanzicht van de goals en daardoor ook van het veld veel professioneler oogt.
Tevens hebben we voor onze verrijdbare 2 grote trainingsgoals en 2 kleinere pupillengoals een oud stuk kunstgras (ex SWZ hoofdveld) aangelegd achter het scorebord, zodat het daar geen drekzooi wordt. We hopen dat daardoor het kunstgrasveld verschoond blijft van viezigheid, evenals de voetbalschoenen van de jongens en meisjes die de goals terugzetten bij regenachtig weer.
De grasvelden liggen er voor het oog goed bij, maar het jonge gras is nog niet diep geworteld door de droogte. Op dit moment is de Gemeente bezig met “groot onderhoud” aan de velden. Daarom zullen we ook na 1 september de grasvelden nog zoveel mogelijk sparen. Alleen de beker- / competitiewedstrijden kunnen gespeeld worden. Evenals vorig seizoen kunnen er geen oefenwedstrijden op gras gespeeld worden. Misschien alleen op zaterdag na overleg met de commissie Gebouw- / Terrein Beheer. Ook het kleine veldje zal gespaard worden.
Tevens zijn we samen met de RSG bezig om de Lycurgus ruimte te voorzien van water en een keukenblokje. Op deze manier willen we onze jeugdtrainers een eigen home geven, waar ze zelf verantwoordelijk voor worden. Men zit dan dichter bij de kleedkamers, de velden en het trainingsmateriaal. Ook kan men daar met meer personen beter vergaderen. De verlichting zal daar ook op aangepast worden.
Namens de Commissie Gebouw- / Terrein Beheer,
Dick Brouwer

  • Deel dit artikel