menu

Belangrijk nieuws seizoen 2017-2018

Bestuursmededeling Geplaatst door

Beste lezer,

Het huidige seizoen 2016/’17 loopt ten einde en waarschijnlijk ben je al bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2017/’18. Een nieuw seizoen waarbij een aantal zaken anders georganiseerd gaat worden dan in eerdere seizoenen, zoals o.a. de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 voor de JO8- en JO9-teams. Om je zo volledig mogelijk te informeren en te ondersteunen, vind je in deze mail meer informatie die je helpen bij de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen.

Online magazine Pupillenvoetbal
Speciaal voor de introductie van de nieuwe wedstrijdvormen is er een online magazine ontwikkeld. In dit magazine vind je allerlei informatie, zoals spelregels, informatie over de spelbegeleider in 6 tegen 6 en linkjes naar het speciale Crowdfundings-platform en Collectieve Inkoop.

Spelregels 6 tegen 6
In de nieuwe wedstrijdvorm 6 tegen 6 zijn ook nieuwe spelregels van kracht. We adviseren deze spelregels breed te delen binnen de vereniging (vrijwilligers, ouders) zodat iedereen op de hoogte is aan de start van het nieuwe seizoen. Een overzicht van de nieuwe spelregels vind je hier.

Competitie
Buiten de nieuwe wedstrijdvorm voor de JO8- en JO9-teams zijn er op competitiegebied nog meerdere wijzigingen (mobiele DWF, dispensaties). Een samenvatting van deze wijzigingen vind je hier. Een handig document om te delen met o.a. de jeugd-wedstrijdsecretaris en de jeugdcommissie.

In deze infographic wordt ook gesproken over de geboortejaar-competities. Deze competities worden vanaf komend seizoen georganiseerd. Ons advies is hier zoveel als mogelijk gebruik van te maken als vereniging, mits uiteraard mogelijk. Door deze geboortejaar-competities kunnen we onze competities nog beter indelen. We bieden 4 niveaus aan zodat ieder team op zijn niveau wedstrijden kan spelen tegen vergelijkbare tegenstanders.

De spelbegeleider is nieuw in het pupillenvoetbal
Binnen de 6 tegen 6 – wedstrijdvorm doet de ‘spelbegeleider’ zijn intree in het amateurvoetbal. Een overzicht van deze nieuwe rol en de taken die deze persoon uitvoert, vind je hier.

Teamindeling en selectiebeleid
Binnen veel verenigingen is men nu druk bezig met de indelingen van de jeugdteams voor komend seizoen. Kijk hier voor meer handige informatie over dit thema.

Collectieve inkoop doeltjes
De bestelsite voor de doeltjes voor de nieuwe wedstrijdvormen voor het pupillenvoetbal is in de lucht! Via deze website kunnen verenigingen, gemeenten en andere organisaties op een eenvoudige manier nieuwe doeltjes bestellen en deze bovendien op korte termijn geleverd krijgen. De site blijft in ieder geval tot 1 juli 2018 in de lucht. Zo heb je als vereniging voldoende tijd om gebruik te maken van deze bestelmogelijkheid. Op de bestelsite is aanvullende informatie over de doeltjes te vinden maar ook de bijbehorende voorwaarden zoals de levertermijn, garantietermijn, etc.  Zoals eerder aangegeven zijn de doeltjes ook interessant voor gebruik bij trainingsactiviteiten en het 35+/45+-voetbal.

Ondersteuning KNVB
De KNVB biedt iedere vereniging actieve ondersteuning aan d.m.v. de inzet van o.a. KNVB Technisch Jeugdcoördinatoren (TJC) en Verenigingsadviseurs (VA). Hier zie je wie de TJC’s en VA’s in jouw regio zijn en hoe je met hen in contact komt.

  • Deel dit artikel