menu

Afscheid Jan Ringma

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Afscheid Jan Ringma

Afgelopen vrijdag hebben velen afscheid genomen van Jan Ringma.
Een markante Sneeker is niet meer!

Alhoewel Hubert Sneek als eerste de talenten van “die zwarte linksbuiten” herkende en hem voor een paar voetbalschoenen transfereerde van Black Boys, is LSC voor Jan altijd zijn club geweest. Na zijn terugkeer als Commando uit Nieuw Guinea heeft hij diverse functies binnen onze vereniging bekleed, waaronder die van Penningmeester van de Jeugdafdeling. Legendarisch is Jan’s overnachting in ons restaurant om personen op heterdaad te kunnen betrappen op diefstal.

Maar ook is mede op zijn initiatief begonnen met de inzameling van oud papier, waardoor een wedstrijdbusje speciaal voor de jeugd kon worden aangeschaft. Ook werden deze inkomsten gebruikt om spelers, die het thuis minder breed hadden, mee te nemen naar toernooien in Duitsland. Slechts een enkeling wist van deze mooie regeling af.

Herinneringen aan de wedstrijden van zijn kleinzonen, maar zeker die als trainer en leider van verschillende elftallen heeft hij tot aan het eind van zijn leven gekoesterd. De nachtelijke controle of spelers op tijd naar bed waren, het ophalen van spelers die zich altijd versliepen, de bekende voetbalhumor maar in het bijzonder de warme band die hij had met oud-spelers waren voor Jan heel waardevol.

LSC was voor Jan een thuis waar hij graag kwam, al dan niet als tussenstop om later op de avond toch nog even de stad in te gaan om te kijken of er nog iets viel te beleven.

We zullen Jan missen als lid van onze voetbal-familie.

Jan, rust zacht……..en we drinken er nog eentje op je! En uit naam van velen, groeten we je.

  • Deel dit artikel