menu

9-klapper 1e….

Bestuursmededeling Geplaatst door

Sneek- Na de eclatante overwinning op koploper GVAV Rapiditas heeft LSC 1890 opnieuw drie punten aan het totaal toegevoegd. In Groningen maakte de “oude dame” dankzij treffers van Daan Daniëls (3x), Jacco van der Goot (2x), Rodi de Boer (2x), Patrick Zijda en Jari Boorsma gehakt van Amicitia VMC en op de 9-3 zege van de Sneker viel dan ook bitterweinig af te dingen.

Trainer Eric van der Meulen had zijn opstelling ten opzichte van het duel tegen de koploper op een tweetal plaatsen gewijzigd. Zo speelde Jorn de Boer in plaats van Steven van der Zee en nam Patrick Zijda de plaats van de geblesseerde Floris Bok in. De oefenmeester hield echter vast aan “het experiment” met Daan Daniëls als frontsoldaat en die keuze zou hem geen windeieren leggen. Nadat de “youngster” vorige week tegen de koploper al twee keer het net liet trillen, was Daniëls tegen Amicitia VMC drie keer trefzeker.

De eerste daarvan viel al na vijf minuten, toen hij na voorbereidend werk van Marco da Silva beheerst de 0-1 binnen schoof. Vervolgens ontspon zich op Sportpark Coendersborg een wedstrijd zoals men die wel vaker ziet en die soms tot het eindsignaal voortkabbelt. Na de vroege openingsgoal gebeurde er lange tijd namelijk niet al te veel. Tot de 25ste minuut, toen Jacco van der Goot met een knal vanaf een meter of twintig de Groninger doelman het nakijken gaf en met die uithaal het schuttersbal definitief opende. Dat bal werd daarna bliksemsnel van de volgende vreugdedansjes voorzien. Eerst liet middenvelder Rodi de Boer de 0-3 noteren en nog geen vier minuten later kopte Van der Goot zijn tweede van de middag tegen de touwen. Toen vervolgens Daniëls op slag van rust na een schot op de paal van Marco da Silva de rebound benutte, dreigde voor de Groningers die strijden om play offs om lijfsbehoud te ontlopen, een afstraffing.

​Die afstraffing leek kort na rust een halt te worden toegeroepen, toen Amicitia VMC uit een corner terugkwam tot 5-1. De vreugde zo daar al sprake van was, was echter van zeer korte duur, want vrijwel direct na de spelhervatting maakte Rodi de Boer het halve dozijn vol en nog geen zes minuten later liet Daan Daniëls met zijn derde van de middag de 1-7 noteren. Vervolgens bracht LSC 1890 met Per Eggens, Rik Reinsma en Bradley Steensma drie verse krachten binnen de lijnen en die zagen, dat Patrick Zijda met nog dik tien minuten op de stadionklok de stand naar 1-8 tilde.

Daarna verslapte de concentratie aan Sneker zijde enigszins en dat bood de thuisclub de mogelijkheid om nog twee keer het scorebord in beweging te zetten. In de 84ste minuut scoorde Amicitia VMC de 2-8 en bij het ingaan van de blessuretijd liet men ook nog een derde treffer bijschrijven. Daarmee werd de eindstand op 3-9 bepaald, want tussen die beide treffers door had LSC 1890 ook nog een keer het net gevonden en wel door toedoen van Jari Boorsma die met een kopbal treffer nummer negen van de Snekers voor zijn rekening nam.

​LSC 1890 bleef na deze gehaktdag zevende, maar achterhaalde Oerterp qua punten wel. Komende zondag wanneer de club zijn verjaardag viert, komt men niet actie en op 11 maart staat de uitwedstrijd tegen koploper SC Stadspark op het programma.

Bron: www.pengel.weebly.com

FOTO: het 1e wat kampioen werd in de 1e klasse, laten we met deze resultaten dat doel voor ogen houden….

  • Deel dit artikel