menu

Even voorstellen

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Even voorstellen…

Een tropische verrassing recent op het sportpark van LSC 1890. Tijdens de laatste training van seizoen 2020 – 2021 had onze JO12 bezoek van een speler uit Indonesie. Ismail de Vries.

Bruin haar en bruine ogen. Wat kleiner dan zijn leeftijdsgenoten, maar beschikkende over een goede dribbel en hard schot.  “My name is Ismail. I’m sorry, I don’t speak Nederlands”.

Ismail is samen met zijn oma Hennie op het sportpark. Oma legt ons de situatie vriendelijk uit: “Ismail woont in Bekasi, in Indonesie. Hij is op bezoek bij mij in Nederland, omdat het in Indonesie al schoolvakantie is. Hij houdt erg van voetbal, en wilde graag weten hoe het is om in Nederland te voetballen.

De training bij LSC is duidelijk niet Ismail’s eerste keer op een voebalveld. Geboren toen zijn ouders in Amerika woonden, legt hij uit dat hij ook al in Qatar en Indonesie heeft gevoetbald. In Qatar bij een club genaamd in Red Rhinos FC. In Indonesie voetbalt Ismail bij de club opgericht door zijn moeder, Thunder11.

Als we Ismail vragen waarom hij juist bij LSC is komen trainen, krijgen we een interessant antwoord: “My father said he used to play here. Best club in Sneek, he says. He arranged it.

Ismail blijkt een telg uit een echte LSC familie. Zijn vader is Andreas de Vries, die in de Jaren ‘80 en ’90 in de LSC  jeugd speelde, en ook nog korte tijd bij de senioren, alvorens studie en een internationale carrier hem uit Sneek deden verhuizen. Ismail’s opa is Peter de Vries, die in 1990, bij het 100-jarig jubileum van onze club, tot “lid van verdienste” werd gemaakt vanwege zijn jarenlange inspanningen als vrijwilliger. Oma Hennie was ook lange tijd vrijwilliger, in de kantine, terwijl Ismail’s oom Daniel, de tweede zoon van Peter en Hennie, nog nog altijd voetballer van de club is, bij 35+.

We vroegen Ismail hoe hij de training had gevonden. “Great!”, kregen we als antwoord. Gaan we Ismail dan nog vaker zien op het sportpark, vragen we oma Hennie. “Dat is wel de bedoeling. Het plan is dat Ismail komend jaar in Sneek blijft, om hier naar school te gaan. De brugklas van de RSG. En natuurlijk om te voetballen bij LSC…” Nou, je bent wat ons betreft van harte welkom, Ismail!

LSC 1890. Een thuis voor velen. Al generaties lang. Over generaties heen.

  • Deel dit artikel