menu

11 vieze broekjes zien we graag…..

Bestuursmededeling Geplaatst door

bron: friesch dagblad

Het kon voor de winterstop niet op voor LSC 1890 in de tweede klasse K met leuk voetbal en een periodetitel. Maar in een mindere fase gingen de hoofdjes te snel hangen. Gisteren herpakten de Snekers zich echter tegen Oerterp: 3-4.

En dat was broodnodig voor de Lycurgus Sparta Combinatie, dat op 4 maart het 130-jarig jubileum viert. Het gemor nam de laatste weken toe aan de Leeuwarderweg in Sneek. Trainer Erik van der Meulen verweet zijn ploeg na de derde nederlaag op rij van vorige week (3-1 tegen Lewenborg) een gebrek aan beleving. En dan was er ook nog die lage trainingsopkomst. Deed LSC 1890 tot en met begin december nog volop mee om het kampioenschap, was er een week geleden niemand meer in Sneek die aan deze hoofdprijs durfde te denken. ,,En dat doen we nog steeds niet”, sprak middenvelder Rodi de Boer (26).

Het enige dat hij en zijn medespelers konden doen, was de voeten laten spreken. De mouwen opstropen en naast goed voetbal ook strijden voor elke meter. Met vieze broekjes van het veld stappen. En dat deden de Snekers door op bezoek bij Oerterp niet alleen te winnen met 3-4, maar ook in een duel vol met strijd overeind te blijven. Want op bezoek bij Oerterp gaat geen enkel elftal dat gemakkelijk af. ,,We wisten dat we aan de bak moesten en dat Oerterp na onze drie nederlagen op rij sowieso dit duel liet doorgaan. Daarnaast geeft een dorpsploeg altijd wat extra gas als er een stadsploeg op bezoek komt”, vertelde een doorweekte De Boer. De hele middag had het aan één stuk door geregend en het kwam op een steeds zwaarder wordend veld aan op strijd. ,,Dat konden we vandaag wel weer opbrengen.”

Bloedstollend gevecht

Gelukkig voor beide partijen konden ook flink wat toeschouwers het opbrengen om op deze regenachtige en grijze middag richting sportpark de Griene Greide af te reizen. Zij werden door beide elftallen beloond voor hun moeite, want er ontstond een bloedstollend gevecht dat in scheidsrechter Sander Eisinga uit Loppersum een prima leidsman kende. De mensen zagen LSC 1890 goed starten en Jari Boorsma twee keer in scoringspositie komen, zonder dat het een doelpunt opleverde. Aan de overkant was het wel meteen raak voor de thuisploeg, waar Joran Pultrum zich simpel vrij speelde en voor 1-0 zorgde. Een rake vrije trap van Daan Daniëls en een treffer van Jolt Schotanus hielpen LSC 1890 wel met een voorsprong de rust in.

Kort na rust leek A-junior en invaller Tom Doldersum het duel al snel te beslissen, ware het niet dat Oerterp bleef vechten en via een fraaie goal van Lars Boonstra terug in de wedstrijd kwam. In de slotminuut was het wederom Doldersum die met een fraaie actie het duel op slot gooide. ,,Ik zag Tom wegdraaien en alleen op de keeper afgaan. ‘Nu moet ik lopen’, dacht ik.” Een goede gedachte van De Boer, die op aangeven van Doldersum de 2-4 binnenliep. Een streep van een vrije trap van Jelmer Hijlkewas slechts voor de statistieken: 3-4.

  • Deel dit artikel