menu

De bal rolt weer!!!

Nieuws Geplaatst door Perry Dizij

Ondanks de vakantieperiode en het buitengewoon mooie weer van de afgelopen weken, hebben veel vrijwilligers niet stil gezeten.

Om te beginnen werd het jeugdbestuur geconfronteerd met de uitdaging om te zorgen dat alle jeugdteams weer kunnen trainen. Gewoonlijk is dit met de beperkte capaciteit die we hebben  al een uitdaging, maar door de  werkzaamheden aan ons kunstgras,  de vele bekerwedstrijden en niet te vergeten de vermaarde “Let’s Start Dag” werden betrokkenen extra getoetst op hun vindingrijkheid. Groot compliment voor diegenen die achter de schermen hard hebben gewerkt om het schijnbaar onmogelijke toch toch mogelijk te maken.

De seniorenafdeling is afgelopen vrijdag met een geweldig feest de opening van hun voetbalseizoen begonnen. Dit feest kende een goed vervolg van ons eerste en tweede team. Daar waar het tweede team op het ‘ Derde Veld’ Stadskanaal met een verdiende nederlaag naar huis stuurde, wist ons gepromoveerde ‘vlaggenschip’ op hetzelfde veld een knap gelijkspel te halen tegen Achilles.

Tegelijkertijd is de naschoolse opvang van start gegaan. Gedurende verschillende middagen zullen kinderen na school worden opgevangen in ons mooie restaurant , waarbij sport en spel als een rode draad door de activiteiten van deze kinderen zal lopen. De samenwerking met de verantwoordelijke organisatie voor deze naschoolse opvang, juichen we toe daar het past in de maatschappelijke betrokkenheid die wij als vereniging hoog in het vaandel hebben staan.

De procedure voor de aanleg van de Pannakooi, die door de leden van de club van 50 financieel wordt mogelijk gemaakt,  is in volle gang. In de nabije toekomst zal onze jeugd hier een extra plek hebben om hun voetbaltalenten verder te ontwikkelingen, terwijl hun ouders onbezorgd kunnen genieten van de wedstrijden op de velden of de services in ons restaurant.

Ten slotte kan het niemand zijn ontgaan dat eindelijk een geweldig nieuwe mat op ons hoofdveld ligt. Een “biljartlaken” waar we lang op moesten wachten, maar waar het uiteindelijke resultaat er mag zijn. De passie en betrokkenheid van onder andere Dick Brouwer , Broer Lemstra, Robbie de Korte en Hidde Dotinga  en al die andere vrijwilligers die dagelijks hebben geholpen bewijst dat onze vereniging in staat is om ook dergelijke grote projecten goed te begeleiden en perfect te kunnen ondersteunen.

Zoveel zaken die zelfs in een vakantieperiode tot een goed eind worden gebracht toont aan dat svc LSC 1890 een vereniging is die, zelfs als de tijdsdruk enorm is,  tot grote daden komt. Deze mentaliteit hebben we nodig want we zijn er nog niet!

De gesprekken met de gemeente over de vervanging van onze boxen en de aanleg van een tweede kunstgrasveld gaan onverminderd door.  Daar hebben we ieders hulp bij nodig! Van de buitenkant lijkt het misschien alsof bij svc LSC 1890 ‘alles van zelf gaat’. Dit beeld is een groot compliment aan alle vrijwilligers die dag en nacht klaar staan voor onze vereniging, maar de uitdagingen die op ons pad liggen en nog gaan komen zijn groot en we hebben iedereen nodig om ons daarbij te helpen. Of het als coach, leider, trainer, wedstrijdkamer, kantine etc etc etc is, blijf niet passief langs de kant staan, maar help actief onze mooie vereniging waar uw zoon, dochter of uzelf actief lid van bent.

We wensen iedereen een hele mooie en bovenal sportieve competitie toe en houden u op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen.

Namens het Hoofd Bestuur

  • Deel dit artikel