menu

Blijf op de hoogte van het Coronavirus

Bestuursmededeling Geplaatst door het bestuur

Update Coronavirus

24 maart 2020 | Het voetbal, zowel betaald voetbal als amateurvoetbal, steunt uiteraard de vanuit de overheid aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen.

Er heerste gisteren echter nog wel veel onduidelijkheid omtrent nieuwe maatregelen in verhouding tot sport. En hoewel sport in deze zware tijden slechts bijzaak is, wil de KNVB  wel eerst duidelijkheid hebben. Het ministerie van VWS bevestigt dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was.
voor meer informatie klik hier

23 maart 2020 | Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. De datum van 6 april is verlengd naar 1 juni. Tot die tijd is ons sportpark aan de Leeuwarderweg gesloten voor alle activiteiten en verboden terrein voor onbevoegden. Dit voor de eigen veiligheid van een ieder. Als we dit weer constateren, dan zullen we direct de autoriteiten verzoeken op te treden.

voor meer informatie over de overige maatregelen verwijzen wij u graag naar de website van het RIVM klik hier

16 maart 2020 | Het lijkt wel vakantie. Scholen dicht, eindelijk mooi weer en dus voetballen! Dat is inderdaad een mooi scenario, ALLEEN ALS ER GEEN CORONAVIRUS HEERST! Het hele land is in rep en roer en veel mensen krijgen het echt voor de kiezen. De oproep van onze regering is niet voor niets om de sociale contacten te beperken. Des te bijzonder is het dan om te zien dat ons hele sportpark vanmiddag bezet was met spelende kinderen (ruim 50), die nota bene over de gesloten hekken zijn geklommen!! Foto’s laten we vanwege de privacy maar even achterwege.

Wij willen er op benadrukken dat het sportpark tot 6 april gesloten is voor alle activiteiten en verboden terrein is voor onbevoegden. Dit voor de eigen veiligheid van een ieder. Als we dit weer constateren, dan zullen we direct de autoriteiten verzoeken op te treden.

Dus mensen gebruik je verstand  de komende tijd, mijdt sociale contacten en ouders let op uw kinderen!

Namens de jeugdcommissie en het bestuur van LSC 1890.

 

15 maart 2020 | Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Sportclubs dienen vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april hun deuren te sluiten. Deze nieuwe maatregelen betekenen dat het amateurvoetbal (veld en zaalvoetbal) in ieder geval tot en met 6 april niet door zal gaan, en tevens dat alle amateurverenigingen geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten kunnen organiseren.

Deze beslissing is bedoeld om de verdere verspreiding van coronavirus zoveel mogelijk in te dammen. We begrijpen dat het voor de voetballiefhebber erg vervelend is. Maar dit is onbekend terrein, en daar horen soms drastische maatregelen bij. Ons advies is dan ook om hier gehoor aan te geven en als voetbalbranche hetzelfde te doen door niet te trainen en alles te sluiten. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze aparte tijden.

De komende periode gebruiken we om verder na te denken over de beste oplossing om gezamenlijk de competities alsnog tot een goed einde te brengen.

Voor verdere informatie zie www.knvb.nl

  • Deel dit artikel